Καλούμε την Παρασκευή 23/2 στις 12 το μεσημέρι σε καταληκτική σύσκεψη (στα γραφεία μας, Σαπφούς 10) για το περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης που αφορά τις συναυλίες και θα καταθέσουμε στον Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Παρακαλούμε όποιος συνάδελφος δεν μπορεί να παραβρεθεί, να μας στείλει γραπτά τυχόν παρατηρήσεις αλλαγές και διορθώσεις μέχρι την Παρασκευή ώστε να συζητηθούν στη σύσκεψη. Για όποιο συνάδελφο δεν μπορεί να παραβρεθεί διά ζώσης θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης (σχετικό link το πρωί της Παρασκευής)

Το μέχρι τώρα διαμορφωμένο σχέδιο Σ.Σ.Ε.

Η Σύμβαση αφορά μουσικούς που εργάζονται ως μισθωτοί σε γραφεία διοργάνωσης συναυλιών. Κάθε συναυλία προϋποθέτει προετοιμασία και πρόβες ανάλογα με το ρεπερτόριο.

Πρόβες, διάρκεια και αμοιβή

Ανώτατη διάρκεια πρόβας 5 ώρες με προβλεπόμενο 30λεπτο διάλειμμα με τη συμπλήρωση των 2 ωρών. Για τη γενική πρόβα, προβλέπεται πρόβα στο χώρο της συναυλίας όπου γίνεται ροή του προγράμματος

Προτείνουμε ως ελάχιστη αμοιβή πρόβας τα 70,00 € μεικτά. Αντίστοιχα για γενική πρόβα στο χώρο της συναυλίας όπου γίνεται η ροή όλου του προγράμματος 100,00 € μεικτά.

Αμοιβή ανά συναυλία

Προβλέπονται 300,00 € μεικτά ως κατώτατο ημερομίσθιο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το check ήχου. Η διάρκεια της πρόβας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 3 ώρες

Μετακίνηση, διαμονή, διατροφή

Σε περίπτωση που η συναυλία διεξάγεται σε απόσταση πάνω από 250 χλμ., από Αθήνα ή από τον τόπο εκκίνησης του συγκροτήματος, προβλέπεται διανυκτέρευση. Οι οδικές μετακινήσεις σε κάθε περίπτωση γίνονται με επαγγελματία οδηγό που πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις επάρκειας και ξεκούρασης. Σε καμία περίπτωση το όχημα που μεταφέρει την Ορχήστρα δεν έχει οδηγό μουσικό ή εργαζόμενο του γραφείου παραγωγής.

Σε νησιωτικούς προορισμούς η μετακίνηση να γίνεται αεροπορικά και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν να προβλέπεται καμπίνα σε νυχτερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Για διαμονή προβλέπεται δίκλινα δωμάτια με κλιματισμό και πρωινό. Σε περίπτωση που υπάρχει γυναίκα στο Σχήμα να υπάρχει πρόβλεψη για μονόκλινο αντίστοιχα με κλιματισμό και πρωινό.

Για κάθε ημέρα που ο μουσικός βρίσκεται εκτός έδρας είτε λόγο μεταφοράς είτε λόγο συναυλίας, προβλέπονται 2 γεύματα που γίνονται με ευθύνη του γραφείου διοργάνωσης. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό προβλέπονται 50,00 € για κάθε μουσικό που θα επιλέξει μόνος του τον τόπο και το χρόνο σίτισής του. 

Ρήτρα ακύρωσης συναυλιών

Σε περίπτωση που η προγραμματισμένη συναυλία δεν έχει ασφαλιστεί από τον διοργανωτή, προβλέπεται η κάλυψη του 60% της συμφωνημένης αμοιβής εφόσον αυτή ακυρωθεί 15 ημέρες πριν την διεξαγωγή της. Σε περίπτωση που οι μουσικοί έχουν μεταβεί στο χώρο της συναυλίας και ακυρωθεί πριν την άνοδό τους στη σκηνή, αποζημιώνεται το 80%  της συμφωνημένης αμοιβής. Σε περίπτωση που η συναυλία ξεκινήσει και έχουν συμπληρωθεί τα πρώτα 10 λεπτά, η αποζημίωση είναι πλήρης.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόβες που έχουν γίνει απλές και γενική πρόβα, αμείβονται και ασφαλίζονται κανονικά. Σ ε περίπτωση που ο διοργανωτής μεταθέσει συμφωνημένη Συναυλία σε άλλη ημερομηνία, με βάση την καλή πίστη οι μουσικοί και εφόσον μπορούν στη νέα ημερομηνία, τότε δεν τίθεται ζήτημα αποζημίωσης. Σε καμία περίπτωση δε δεσμεύεται μουσικός για αλλαγή της συμφωνημένης ημερομηνίας. Εφόσον είναι δεσμευμένος σε άλλη εργασία το Γραφείο διοργάνωσης οφείλει να τον αποζημιώσει με βάση τα παραπάνω.

Ασφάλιση οργάνων

Οι διοργανωτές έχουν την πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή και απώλεια στα μουσικά όργανα των μουσικών είτε αυτή γίνει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο χώρο της συναυλίας και  την επιστροφή, είτε κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Το Γραφείο διοργάνωσης οφείλει να εξοφλήσει στους  μουσικούς το σύνολο της αμοιβής τους (πρόβες και συναυλία ) αμέσως μετά τη διεξαγωγή της συναυλίας. Σε κάθε περίπτωση η εξοφλήσει πρέπει να γίνει το αργότερο 10 ημέρες μετά τη διεξαγωγή της Συναυλίας