Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Κλιμακώνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση με στόχο να μην μείνει κανένας εργαζόμενος και άνεργος του κλάδου χωρίς εισόδημα, χωρίς φαγητό στο σπίτι. Εντείνουμε τις προσπάθειες προκειμένου να φτάσει το Ψήφισμα των Σωματείων σε όλους τους συναδέλφους και να το υπογράψουν.

Την ερχόμενη Τρίτη 14 Απρίλη αντιπροσωπεία από τα Προεδρεία των Σωματείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Εργαζόμενων στο Θέαμα-Ακρόαμα) θα πραγματοποιήσουμε συμβολική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα παραδώσουμε το ψήφισμα με τις υπογραφές. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της διεκδίκησής μας.

Υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους συναδέλφους στην δράση μας, έχουμε ξεπεράσει τις 800 υπογραφές. Όμως αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι και κυρίως οι άνεργοι, και όσοι δεν εντάσσονται στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πως αγωνιζόμαστε για το σύνολο του κλάδου και δεν θα σταματήσουμε όσο θα υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος χωρίς εισόδημα, χωρίς φαγητό στο σπίτι.

Η κυβέρνηση πιέζεται από την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, με την αποφασιστική συμβολή των Σωματείων. Αυτό ομολογεί η προσπάθειά της να καλλιεργήσει κλίμα προσδοκιών στους εργαζόμενους, όπως με τις τελευταίες εξαγγελίες για «ένταξη» των μουσικών, ηθοποιών και λοιπών καλλιτεχνών στα μέτρα. Αυτές οι εξαγγελίες όμως δεν είναι καινούριες, οι κλάδοι μας είναι ήδη ενταγμένοι στα μέτρα αλλά οι προϋποθέσεις που μπαίνουν πετούν εκτός σημαντικό αριθμό συναδέλφων. Σε αυτό το ζήτημα δεν απαντάει καθαρά η κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει παρά τις διαρκείς ενοχλήσεις από τα Σωματεία.

Καμία επανάπαυση, εντείνουμε την πίεση, παλεύουμε συλλογικά μέσα από το Σωματείο.

Κανείς μόνος του. Μένουμε δυνατοί-όχι σιωπηλοί.

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                                    Κώστας Σταυρόπουλος