Π.Μ.Σ.pmu@pmu.gr

Σας ενημερώνουμε πως, με βάση τη νέα εγκύκλιο, προκύπτει ότι ο εργοδότης, από τη στιγμή που κάνει τη δήλωση στο σύστημα «Εργάνη», δεν έχει δυνατότητα να υποβάλει αλλαγές ή τροποποιητική δήλωση, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει πως, σε περίπτωση που δεν δηλωθεί ένας εργαζόμενος, θα μείνει χωρίς και αυτό το ελάχιστο επίδομα.

Άμεσα όλοι οι συνάδελφοι καλούμε τους εργοδότες μας και ζητάμε να μας συμπεριλάβουν όπως προβλέπεται, ξεπερνώντας τα όποια λογιστικά εμπόδια, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι που βρεθήκαμε χωρίς δουλειά να καλυφθούμε.

Για άλλη μια φορά φαίνεται η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους πολλούς, για αυτούς που έχουν μείνει σπίτι, που έχουν μείνει άνεργοι. Αφού πρώτα αφήνει εκτός του δικαιώματος επιδότησης μεγάλο κομμάτι του κλάδου μας, τώρα αφήνει και στην διάθεση του εργοδότη να επιλέξει ποιον θα δηλώσει και ποιον όχι.

Δεν μπορεί να είναι στην ευθύνη του εργοδότη αν και πώς θα πάρουν όλοι οι συνάδελφοι την επιδότηση. Συνεχίζουμε να πιέζουμε ώστε να επιδοτηθεί το σύνολο των εργαζομένων μουσικών ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις.

Παίρνουμε σήμερα τηλέφωνο τους εργοδότες, επιμένουμε να δηλωθούμε στο σύστημα, αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα καλούμε το σωματείο να παρέμβει άμεσα με κάθε τρόπο.

 Μένουμε σπίτι. Μένουμε μαζί. Μένουμε δυνατοί.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!