Π.Μ.Σ.pmu@pmu.gr

Όχι στην εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας που μετατρέπει τα νησιά σε αποθήκες ψυχών.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού της κυβέρνησης απέναντι στους κατοίκους της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου. Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των νησιωτών που ζητούν να κλείσουν τα hotspot και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, αποφάσισε πως τα νησιά θα μετατραπούν σε “αποθήκες ψυχών” και μάλιστα κλειστού τύπου δηλαδή φυλακές.

Καταδικάζουμε το κρεσέντο αυταρχισμού με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής, ανοίγοντας κεφάλια διαδηλωτών, ρίχνοντας βολίδες κρότου λάμψης σε ευθεία βολή επάνω στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι άσχετα από την συνεχόμενη καταπάτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, τις απανωτές επιχειρήσεις της Αστυνομίας εντός πανεπιστημιακών χώρων και το πρόσφατο σοβαρότατο περιστατικό όπου αστυνομικός έβγαλε όπλο και στόχευε ενάντια σε κόσμο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Δεν είναι επίσης άσχετα με την  άθλια παράσταση με τίτλο “Συνέδριο ΓΣΕΕ” όπου πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων, μια χούφτα εργατοπατέρες έστησαν μια κάλπη προκειμένου να επανεκλέξουν τον εαυτό τους στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ, υπό την προστασία των διμοιριών των ΜΑΤ! Και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις αναδεικνύεται η ουσία του δόγματος “Νόμος και τάξη”, δηλαδή της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής δια πυρός και σιδήρου.

Πρέπει να τονιστεί πως το σχέδιο που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι καινούριο, αλλά αποτελεί συνέχεια της υλοποίησης της επαίσχυντης Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για την διαχείριση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Μια συμφωνία η οποία καταπατά βάναυσα όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών-προσφύγων, η οποία οδήγησε στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση όπου δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι στοιβαγμένοι σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες, με τις διαδικασίες ταυτοποίησης και έκδοσης εγγράφων να προχωρούν με το σταγονόμετρο. Είναι απύθμενη η υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που δήθεν διαμαρτύρονται απέναντι σε μια πολιτική η οποία φέρει και τις δικές τους υπογραφές και συνέβαλαν στην υλοποίησή της, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση. Επίσης πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η εφαρμογή αυτής της πολιτικής ξεκίνησε με το καρότο (φοροαπαλλαγές, κατάργηση του Φ.Π.Α. για τα νησιά κλπ) για να φτάσει σήμερα στο μαστίγιο καθώς η κατάσταση στα νησιά έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου ενάντια στην Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, ενάντια στην κρατική καταστολή. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά, να σταματήσει τώρα η κατασκευή νέων δομών. Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων των Εργατικών Κέντρων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος            Κώστας Σταυρόπουλος