Π.Μ.Σ.pmu@pmu.gr

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήραν την απόφαση να απεργήσουν για το δικαίωμά τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έκαναν το βήμα να απεργήσουν αλλά προβληματίζονται για την κατάσταση που βιώνουν να έρθουν πιο κοντά στο Σωματείο και στους αγώνες του. Η προχθεσινή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση τρόμαξε κυβέρνηση, ΣΕΒ και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όσοι βρέθηκαν στο μπλοκ του Σωματείου μας στη συγκέντρωση, είναι μάρτυρες του όγκου και του παλμού της. Είναι χαρακτηριστικό πως κάλυπτε όλο το μήκος της οδού Πανεπιστημίου, από πλατεία Ομονοίας μέχρι πλατεία Συντάγματος. Το μπλοκ του σωματείου μας μαζί με τα σωματεία των Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και των Τεχνικών στο Θέαμα-Ακρόαμα (Σ.Ε.Θ.Ε.Α.), με εκατοντάδες εργαζόμενους, με την πολυμελή ομάδα κρουστών και την μαχητική τους παρουσία έδιναν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Στον αντίποδα, η αποκαρδιωτική εικόνα της συγκέντρωσης των δυνάμεων του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού δείχνει πόσο πολύ τους έχουν γυρίσει τη πλάτη οι εργαζόμενοι. Μεγάλες Ομοσπονδίες με δεκάδες σωματεία στην δύναμή τους δεν έβρισκαν δέκα ανθρώπους να κρατήσουν το πανό τους. Η δική μας Ομοσπονδία, η Π.Ο.Θ.Α. μάζεψε με το ζόρι έξι ανθρώπους, δηλαδή δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της ούτε οι συνδικαλιστές, οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των σωματείων που την στηρίζουν! Μέσα σ’ αυτή τη μικρή ομάδα έδωσε το παρόν του και ο εκλεγμένος με το ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του σωματείου Ηθοποιών ο οποίος είχε ψηφίσει λευκό για την Απεργία και το βράδυ έκανε απεργοσπασία. Μιλάμε δηλαδή για τον απόλυτο εκφυλισμό, ο οποίος δεν προέκυψε την μέρα της απεργίας, αντίθετα συνδέεται με την όλη πορεία τους, με την συστηματική υπονομευτική δουλειά που κάνουν ενάντια στην κατεύθυνση συσπείρωσης και οργάνωσης του κλάδου των καλλιτεχνών.

Από την προχθεσινή μάχη βγαίνουμε πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί γιατί ξέρουμε πως συμβάλαμε με τη δράση μας στο θετικό αυτό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν και οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στον κλάδο. Το νομοσχέδιο Βρούτση έρχεται να συμπληρώσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και ειδικά τον νόμο Κατρούγκαλου που διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα στο τοπίο των συντάξεων: στα 67 για όσους έχουν σταθερή εργασία (με προοπτική να αυξηθεί στα 70), ενώ για την τεράστια πλειοψηφία που δουλεύει χωρίς σταθερή εργασία, σύνταξη στα 120! Αυτή η πραγματικότητα μας θέτει μπροστά μας το καθήκον να απαντήσουμε, να οργανώσουμε την πάλη του κλάδου για αυτά που δικαιούμαστε. Κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στον νόμο λαιμητόμο.

Σε αυτή την κατεύθυνση κλιμάκωσης οργανώνουμε πικετοφορία μαζί με Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ το Σάββατο 22 Φλεβάρη στη Πλατεία Μοναστηρακίου στις 11.30 π.μ. και συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 27 Φλεβάρη στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ. ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Φλεβάρη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων στο Καβούρι Αττικής, έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία επιχειρεί να διεξάγει ένα συνέδριο-παρωδία ενάντια ακόμα και στο καταστατικό της και τα καταστατικά των σωματείων μας, με μόνο στόχο να εξασφαλιστεί η επανεκλογή της ηγεσίας της. Συνέδριο χωρίς ζωντανές διαδικασίες, χωρίς διάλογο και αντιπαράθεση ανάμεσα σε ζωντανούς πραγματικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζόμενων, παρά με αντιπροσώπους της εργοδοσίας, ακόμα και με φυσική παρουσία εργοδοτών ως αντιπροσώπων! Το όργιο νοθείας θα προστατεύουν δυνάμεις της Αστυνομίας, των ΜΑΤ, του Στρατού και της Αεροπορίας, και την εποπτεία όλης αυτής της επιχείρησης θα έχουν ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Όλα αυτά δείχνουν τη σημασία που δίνουν, στο να μην υπάρχει αντίδραση στα σχέδια που έχουν, απέναντι σε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, για να προχωρήσει η ανάπτυξή τους. Θέλουν ο ΣΕΒ να συνδιαλέγεται με τη κυβέρνηση που αυτός θα επιλέγει και με τη συνδικαλιστική ηγεσία στην οποία θα ηγούνται τα στελέχη των επιχειρήσεών τους.

Εμείς τους διαμηνύουμε πως είναι βαθιά γελασμένοι ότι θα κάνουν Συνέδριο με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει και θα είναι συνέδριο εργατών και όχι των εργοδοτών, μακριά και έξω από την παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας, χωρίς ΜΑΤ, Αστυνομία, μπράβους και χρυσαυγίτες.

Ήδη μια σειρά σωματεία έχουν καταδικάσει τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας. Η ΑΔΕΔΥ ήδη έχει πάρει απόφαση και καλεί στην κινητοποίηση διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζόμενων με στάση εργασίας στο Δημόσιο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση, Τρίτη 25 Φλεβάρη στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, για να κουρελιάσουμε τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας να βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα. Πούλμαν για την κινητοποίηση θα αναχωρήσουν από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στις 7 το πρωί. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να έρθει στη κινητοποίηση με το πούλμαν να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας (210.3213694 και 210.3215246 καθημερινά 10.30 – 16.00, στο κινητό 6973.310691 ή mail στο pmu@pmu.gr).

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος         Κώστας Σταυρόπουλος