Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει στην Βουλή για ψήφιση τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Ο νόμος αυτός έρχεται να ολοκληρώσει την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, έργο δεκαετιών με την σκυτάλη να περνάει διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις, μέχρι  και τον εμβληματικό νόμο Κατρούγκαλου που έφερε τις μεγαλύτερες ανατροπές, τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση περήφανα λέει πως αποδέχεται και θωρακίζει από τυχόν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας. Μέσα από όλη αυτή την πορεία η Κοινωνική Ασφάλιση συρρικνώνεται, μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα, με βαρύτατες συνέπειες για το σύνολο των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και κυρίως των επόμενων γενεών. Εργαζόμενοι και άνεργοι καλούνται να σηκώσουν ατομικά το βάρος της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης, την ώρα που οι ιδιωτικοί ασφαλιστικοί όμιλοι γυροφέρνουν σαν τα κοράκια για την νέα ανερχόμενη αγορά που ανοίγεται στον τομέα Ασφάλισης-Υγείας-Σύνταξης.

Για τους εργαζόμενους το Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.

Είναι στο χέρι μας να δυσκολέψουμε την ζωή όλων αυτών που μας κλέβουν την δική μας ζωή. Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο στον νόμο λαιμητόμο, να απαιτήσουμε αυτό που είναι πραγματικά σύγχρονο και δίκαιο.

Σύγχρονο και δίκαιο είναι να υπάρχει Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους, το οποίο να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές της εργοδοσίας.

Σύγχρονο και δίκαιο είναι να έχουν δικαίωμα στην ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και όλες τις κοινωνικές παροχές όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά σε κλάδους όπως ο δικός μας που τσακίζονται από την ανεργία, την δουλειά χωρίς δικαιώματα, όπου με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ακόμα και στις δημόσιες πολιτιστικές δομές αμφισβητούνται πλέον ευθέως τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Σύγχρονο και δίκαιο είναι να υπάρχει ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και την πρόληψη με ειδική φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες.

Σύγχρονο και δίκαιο είναι να στελεχωθούν άμεσα όλα τα Δημόσια νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, να μπορούν να γίνονται δωρεάν και αξιόπιστες όλες οι ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες. Να σταματήσει το αίσχος με τις λίστες αναμονής, τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, όλα αυτά που ξεφτιλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καλλιεργούν το έδαφος για το γνωστό «φακελάκι».

Σύγχρονο και δίκαιο είναι να γίνονται δωρεάν και έγκαιρα για όλους τους εργαζόμενους-άνεργους όλες οι ιατρικές εξετάσεις, όλες οι θεραπείες και όχι η σημερινή κατάσταση όπου για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας πρέπει μια οικογένεια να δαπανήσει μια περιουσία ή αν δεν την έχει να αποδεχτεί την καταδίκη της.

Σύγχρονο και δίκαιο είναι να επιστραφούν τα κλεμμένα δισεκατομμύρια ευρώ που διαχρονικά άρπαξαν κυβερνήσεις και μεγάλοι εργοδότες από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που χτίστηκαν από τις δικές μας εισφορές. Να πληρώσουν για την ασφάλισή μας όλοι αυτοί που θησαυρίζουν από την δική μας δουλειά, ενώ εμείς δεν μπορούμε να καλύψουμε στοιχειωδώς τις ανάγκες μας.

Σύγχρονο και δίκαιο είναι ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των άνεργων, των υποαπασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των μεταναστών και προσφύγων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, από την πρώτη στιγμή δήλωσαν πως το Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου για την εργατική τάξη. Σήμερα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, κόντρα στην ανοιχτή υπονόμευση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, των δυνάμεων που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την υποταγή και εκφράζονται από την ΠΑΣΚΕ τη ΔΑΚΕ και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας την πλειοψηφία σε πολλές δευτεροβάθμιες οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ. Εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα ετοιμάζουν αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση με ορόσημο την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 18 Φλεβάρη, ημέρα κατάθεσης του αντιασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή. Καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους μουσικούς να στηρίξουν την δράση του Σωματείου:

  • Εξορμήσεις συσκέψεις σε εργασιακούς χώρους Μουσικά Σύνολα, Ωδεία, στα νυχτερινά μαγαζιά.
  • Να φτάσουν τα υλικά του Συλλόγου (αφίσα και φυλλάδιο το οποίο και επισυνάπτουμε) σε κάθε χώρο όπου δουλεύουν συνάδελφοι μουσικοί. Υπάρχει υλικό στα γραφεία του Συλλόγου και καλούμε τους συναδέλφους να το προμηθευτούν και να το αξιοποιήσουν στους χώρους δουλειάς τους.
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 6 Φλεβάρη στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ. που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.
  • Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μας μαζί με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζόμενων στο Θέαμα Ακρόαμα την Δευτέρα 17 Φλεβάρη (σύντομα θα ανακοινώσουμε χώρο και ώρα διεξαγωγής).
  • Συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 18 Φλεβάρη, που αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ. Είναι σημαντικό να συζητηθεί πλατιά το κάλεσμα του Συλλόγου, να παρθούν από τώρα όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις για απεργία. Κάθε απόφαση για απεργία δυναμώνει το μέτωπο μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος           Κώστας Σταυρόπουλος