Π.Μ.Σ.pmu@pmu.gr

Η κυβέρνηση της ΝΔ με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά την υλοποίηση της πολιτικής που χρειάζεται η λεγόμενη ανάπτυξη. Στο εσωτερικό μέτωπο έφερε στη διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό νόμο. Θωρακίζει με αυτόν τις αντιασφαλιστικές αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου και προχωρά ένα βήμα παραπάνω στην παράδοσή μας στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών. Αυτό που λογαριάζουν και η προηγούμενη, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση για «κοινωνική ασφάλιση» είναι ένα άθλιο δημόσιο σύστημα υγείας για όποιον δεν έχει ούτε 1 ευρώ να του πάρουν οι εταιρίες υγείας. Είναι μια εγγυημένη σύνταξη στα όρια της επιβίωσης και το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών μιας ζωής να μπαίνει σε ένα προσωπικό λογαριασμό που θα τον τζογάρουν σε διάφορα επενδυτικά πακέτα και αφού θα τον «ξεκοκαλίζουν», ότι περισσέψει, αν περισσέψει θα μας το πετάνε για να επιβιώσουμε. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις ζητά η ανάπτυξη των κερδών τους.Δε μένουν εκεί, θέλουν όλο τον πλούτο από όποια πλευρά της γης παράγεται. Η σύγκρουση για το ξαναμοίρασμα του κόσμου φουντώνει και η πολεμική ανάφλεξη έχει κυκλώσει τη χώρα μας. Αυτή την κατάσταση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας μας τη βλέπουν σαν πρόκληση για κατάκτηση νέων αγορών, σαν ευκαιρία να δυναμώσουν τη θέση τους.Αυτή είναι η αιτία που η χώρα μας εμπλέκεται ακόμα βαθύτερα στις πολεμικές συγκρούσεις της περιοχής. Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε την «Ελληνοαμερικανική Συμφωνία» για επέκταση των Βάσεων των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι ευκαιρία για τους εργαζόμενους, δεν προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα αδυνατίζει την αμυντική μας ικανότητα και αυξάνει τους κινδύνους και τις απειλές για την πατρίδα μας.Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει συστοιχία πυραύλων patriot στα πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής δημιουργεί σημαντικό κενό στην αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας μας. Ίδια συνέπεια έχει και η απομάκρυνση πολεμικών μας πλοίων για να στηρίξουν τις Νατοϊκές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, όπως και η μεταφορά στρατιωτών μας στη Λιβύη.Κίνδυνο και απειλή αποτελεί η μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ. Η πολεμική αναμέτρηση που έχει ανοίξει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν πολλαπλασιάζει τους κινδύνους. Αυτά τα αλισβερίσια με την μεγαλύτερη δολοφονική μηχανή του πλανήτη μας δεν αποτελούν εγγύηση απέναντι στη Τουρκική επιθετικότητα. Οι ίδιοι που διαφημίζουν ότι με τους Αμερικάνους έχουμε «γερές πλάτες», οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι σε μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας.

Καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς τους. Καμία αναμονή για το νέο ασφαλιστικό.

Να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για την επέκταση των Βάσεων που ψηφίζεται στη Βουλή την Πέμπτη 30 Γενάρη.

Συμμετέχουμε στη Συνέντευξη Τύπου στις 28 Γενάρη στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι και στην κινητοποίηση την ίδια μέρα στις 4.30 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενάντια στην επέκταση των Αμερικανικών Βάσεων και την αποστολή στρατευμάτων, οπλικών συστημάτων και πολεμικών πλοίων έξω από τη χώρα μας, την Πέμπτη 30 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                 Κώστας Σταυρόπουλος