Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Ενημερώνουμε για το ζήτημα του αποκλεισμού των πτυχιούχων των Ωδείων από την τελευταία προκήρυξη με αριθμό ΙΓΕ/2019, για την πρόσληψη καθηγητών οργάνων στα Σχολεία και επισυνάπτουμε το αίτημα για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

2/1/2020 Αρ. Πρωτ. 1935

Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Κυρία Υπουργέ,

Το Υπουργείο σας με την προκήρυξη με αριθμό 1ΓΕ/2019 ανοίγει με προκλητικό τρόπο  για τους χιλιάδες μουσικούς της χώρας μας το  ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Πρώτον αυτή η προκήρυξη έρχεται τόσο αργά που στην ουσία αναιρεί την εκπαιδευτική διαδικασία εκμάθησης μουσικών οργάνων στα μουσικά σχολεία. Μία εκπαιδευτική διαδικασία που για να ολοκληρωθεί απαιτεί σπουδές πάνω από μια δεκαετία και οι οποίες δυστυχώς στη χώρα μας παρέχονται αποκλειστικά από ιδιωτικές σχολές. Είναι αντικειμενικά αδύνατο να γίνεται εκπαιδευτική διαδικασία απαιτήσεων στα μουσικά σχολεία όταν οι καθηγητές έρχονται το Γενάρη. Θεωρούμε επίσης προκλητικό τον αποκλεισμό από το διαγωνισμό των αποφοίτων των Ωδείων για τις θέσεις των καθηγητών μουσικών οργάνων. Δε διαφωνούμε να προηγούνται οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν πτυχία με κατεύθυνση οργάνου, όμως θεωρούμε απαράδεκτο να αποκλείονται απόφοιτοι Ωδείων όταν δεν υπάρχουν απόφοιτοι Πανεπιστημίων για την κάλυψη των θέσεων. Ελπίζουμε αυτή η ενέργεια να μην κρύβει ένα σχεδιασμό μείωσης των προσλήψεων με το πλαστό πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι που έκαναν αίτηση.

Ζητάμε να συμπεριληφθούν άμεσα οι απόφοιτοι των Ωδείων στην προκήρυξη για τη διδασκαλία μουσικών οργάνων.

Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για το αίτημα μας για δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση από τα πρώτα παιδικά χρόνια ως την πανεπιστημιακή βαθμίδα για την εκμάθηση μουσικών οργάνων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος     Κώστας Σταυρόπουλος