Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

18 Δεκέμβρη δίνουμε απάντηση στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα

Προσυγκέντρωση του σωματείου μας στη Πλατεία Κάνιγγος στις 6.00

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Στα χρόνια της κρίσης πληρώσαμε πολύ ακριβά. Η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων μας πήρε κατακτήσεις και δικαιώματα. Αυτή η πολιτική με βάση τους νόμους των μνημονίων συνεχίζει να εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Οι εργαζόμενοι μουσικοί ξέρουμε καλά τι σημαίνει «κάθε χρόνο και πιο δύσκολα» τη στιγμή που τα κέρδη στον τομέα του τουρισμού «σπάνε ρεκόρ» κάθε σεζόν. Τη στιγμή που οι επενδύσεις στον  πολιτισμό ανεβαίνουν, τα δικαιώματά μας μένουν αναλλοίωτα, εφαρμόζονται οι μνημονιακοί νόμοι που ήρθαν για να μείνουν. Αυτό ακριβώς προβλέπει και ο φετινός  προϋπολογισμός. Είναι κομμένος και ραμμένος στην ενίσχυση των αναγκών των μεγάλων επενδυτών για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους.

Για τους εργαζόμενους προβλέπεται νέα κατακρεούργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού η κυβέρνηση ήδη έχει φροντίσει για αυτό. Έχει στρώσει το έδαφος για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μισθολογική πολιτική και ο κατώτερος μισθός συνεχίζουν να καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα και τις Υπουργικές Αποφάσεις.

Δεν δεχόμαστε να τζογάρουν τους μισθούς και τις ζωές μας για τα κέρδη των αφεντικών

Τι προβλέπει:

  • Μέσα από τον προϋπολογισμό παγιώνονται και μειώνονται οι παροχές για τους ανέργους, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Προβλέπονται περικοπές 4 εκατ. ευρώ, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές.
  • Παράλληλα μείωση υπάρχει στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του “νέου Ασφαλιστικού” που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.
  • Επίσης μειώσεις κατά 173 εκατ. προβλέπονται ακόμα και για τα επιδόματα των αναπήρων.
  • Στον αντίποδα οι πρόσθετες “αναπτυξιακές” φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο καταγράφονται στα 616 εκατ. ευρώ.
  • Η εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η συνολική “απλοχεριά” προς τους επιχειρηματικούς ομίλους από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεών τους, δίνεται με επιπλέον 6 δισ. ευρώ.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι μουσικοί δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση, διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία-συνδικάτα που δεν συμβιβάζονται καλούμε στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη. Συνεχίζουμε.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

18 Δεκέμβρη δίνουμε απάντηση στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα

Προσυγκέντρωση του σωματείου μας στη Πλατεία Κάνιγγος στις 6.00

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Παρασκευόπουλος Κώστας Σταυρόπουλος