Π.Μ.Σ.pmu@pmu.gr

Η κυβέρνηση θα ανοίξει άμεσα το μεγάλο ζήτημα του Ασφαλιστικού. Αφορμή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να βγάλει παράνομες και αντισυνταγματικές κάποιες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Τώρα λένε πως αυτά που έμειναν να τα πάρουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και πλέον οι ασφαλισμένοι θα γίνουμε «επενδυτές». Θα επιλέγουμε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, «χαμηλό», «μεσαίο», ή «υψηλό ρίσκο». Θα καταβάλλουμε εισφορές κάθε μήνα, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάρουμε αφού θα εξαρτάται από το πώς θα πάει η επένδυση. Η Ασφάλιση είναι η Υγεία, είναι η Πρόνοια,  η προστασία από επαγγελματικές ασθένειες, είναι η δυνατότητα να πάμε σε ένα νοσοκομείο εμείς και η οικογένειά μας. Οι ασφαλιστικές εταιρίες κάνουν ατομικά συμβόλαια που δεν καλύπτουν τα άλλα μέλη της οικογένειας.  Η προστασία από τις ανθυγιεινές συνθήκες που διεκδικούμε από το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης για τους μουσικούς  των νυχτερινών κέντρων, στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία θα σημαίνει ακριβότερο συμβόλαιο.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Βάζουμε μπροστά αυτό που πρέπει να γίνει. Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, υποχρεωτική, καθολική για όλους τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί να υπάρχει ανασφάλιστος εργαζόμενος. Ενημερώσουμε πλατιά για τις εξελίξεις και τι πραγματικά σημαίνουν και οργανώνουμε πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν πάρει.

ΟΛΟΙ το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30 στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό νόμο. Προσυγκέντρωση στις 9.45 στην Πλατεία Κάνιγγος.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Παρασκευόπουλος Κώστας Σταυρόπουλος