Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο τούρκικο συγκρότημα Grup Yorum και στα μέλη τους που διώκονται για τις πολιτικές τους θέσεις και ιδέες. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη έκφραση ιδεών σε όλες τις συνθήκες, την ελευθερία και την ανάγκη του καλλιτέχνη και της κοινωνίας να εκφράζει τις ιδέες του.

Την στιγμή που η Τουρκία προχώρησε σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με τις πλάτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά και τις υποκριτικές εν πολλοίς αντιδράσεις διαφόρων πλευρών. Μαζί με αυτή τη στρατιωτική επέμβαση έχει επεκταθεί στην Τουρκία ένα κύμα κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, απαγόρευσης του λόγου και των κινητοποιήσεων, συλλήψεις και φυλακίσεις σε όσους αντιδρούν σ’ αυτή την πολιτική. Καταλαβαίνουμε πως οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα είναι αποτέλεσμα σφοδρών ανταγωνισμών για τη μερίδα του λέοντος που για άλλη μια φορά πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους. Οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν αδιάφορη την σημερινή κυβέρνηση, που σε συνέχεια της προηγούμενης ολοκληρώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, γεμίζοντας την επικράτεια με νέες βάσεις του ΝΑΤΟ.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, η ανελευθερία έκφρασης του καλλιτέχνη σήμερα, οι οικονομικοί φραγμοί που βιώνουν οι νέοι καλλιτέχνες σπουδαστές, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ατομική δράση έξω από το οργανωμένο κίνημα. Χρειάζεται αγώνας με στόχο τις πραγματικές αιτίες που γεννούν την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά, που δεν είναι άλλες από τους ανταγωνισμούς για τα μονοπωλιακά υπερκέρδη. Στο όνομα της υπεράσπισης των συμφερόντων αυτών εντείνετε η κρατική καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων αλλά και των ριζοσπαστικών ιδεών στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους μουσικούς με το έργο και με τη δράση μας να παλέψουμε δυναμικά και μαζικά για τα δίκαια αιτήματα του συλλόγου μας. Καλούμε σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Πραγματική απάντηση στην καταστολή και την τρομοκρατία μπορεί να είναι μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας που θα ενώνει όλο τον εργαζόμενο λαό απέναντι στον κοινό μας εχθρό, την εξουσία των μονοπωλίων.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Παρασκευόπουλος Κώστας Σταυρόπουλος