Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στο επιτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα του Συλλόγου μας.

Είναι σημαντικό σε περίοδο υποχώρησης του συνδικαλιστικού κινήματος και μείωσης των απαιτήσεων, ότι καταγράφουμε μια συμμετοχή στις εκλογές, που δεν υπήρχε ανάλογη τις τελευταίες δεκαετίες, στο Σωματείο μας.

Αυτό δε σημαίνει ότι η κατάσταση στους χώρους εργασίας αλλάζει προς το καλύτερο. Εκτιμάμε όμως ότι κάτω απ’ αυτή την αρνητική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, υπάρχουν διεργασίες. Υπάρχουν συνάδελφοι που δε συμβιβάζονται μ’ αυτή την κατάσταση.

Η αγωνιστική γραμμή του Σωματείου δεν έχει απήχηση μόνο σ’ αυτούς που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα. Έχει ευρύτερη αποδοχή και σε συναδέλφους που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να μπουν σ’ αυτό το δρόμο.

Το ότι για πρώτη φορά η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε τους 500 ψηφίσαντες δεν αφορά μόνο το Δ.Σ. του Σωματείου, μόνο αυτούς που συμμετέχουν στη ζωή του Σωματείου, μόνο αυτούς που ψήφισαν. Αφορά το σύνολο των μουσικών. Δίνει ένα καθαρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι στους μουσικούς η γραμμή της διεκδίκησης και του αγώνα διευρύνεται.

Αυτό θα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια όλων μας και στις διεκδικήσεις του Σωματείου. Είναι κάτι που θα προβληματίσει τους Εστιάτορες και τους Θεατρικούς επιχειρηματίες, στην προσπάθεια που θα συνεχίσουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.  Θα ανησυχήσουν Υπουργοί και Δήμαρχοι στους οποίους έχουμε βάλει τα αιτήματά μας.

Στο νέο Δ.Σ. γνωρίζουμε ότι θα έχουμε μια δύσκολη διετία, που θα σημαδευτεί από νέες θυσίες που θα μας ζητηθούν. Αυτή τη φορά όχι για το ξεπέρασμα της κρίσης, αλλά για τον ερχομό της «ανάπτυξης». Τα πρώτα σημάδια γραφής της νέας κυβέρνησης επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση. Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που παρεμβαίνει στη λειτουργία των Σωματείων, που περικόπτει ότι μπορεί να έχει απομείνει από Συλλογικές Συμβάσεις. Η αύξηση της καταστολής, η κατάργηση του ασύλου στα χαρτιά και στην πράξη. Η δημιουργία κλίματος αποδοχής της αστυνομικής καταστολής, σε κινηματογράφους, σε χώρους διασκέδασης, σε Πανεπιστημιακές σχολές δείχνει τι σημαίνει «κανονικότητα».

Είναι αυτό που περιγράφει σε δήλωσή του ο Υπουργός Βορίδης, η επιβολή του νόμου εμπεριέχει, σ’ αυτούς που δεν συμμορφώνονται, στοιχεία αναγκαστικότητας, το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας. Αυτά τα μέσα είναι αναγκαία για να περάσουν σειρά μέτρων που θα επιδεινώνουν τη ζωή μας. Βέβαια ο εργοδότης διαθέτει και άλλα μέσα «μ’ αυτούς που δε συμμορφώνονται» στην απλήρωτη δουλειά, στο χαμηλό μεροκάματο, στην ανασφάλιστη εργασία και αυτά τα μέσα τα γνωρίζουμε όλοι.

Από τις τελευταίες εκλογές του Σωματείου μας, βγαίνουμε πιο αισιόδοξοι, ότι πολλοί περισσότεροι, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, επιλέγουν τη συλλογική οργάνωση. Είμαστε πιο αισιόδοξοι για το νέο Δ.Σ. που περιέχει νέα πρόσωπα σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλιότερων.

Σας στέλνουμε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μας όπως προέκυψε από την πρώτη Συνεδρίαση στις 14/11/2019 και σας καλούμε να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες μας το αμέσως επόμενο διάστημα για το μεγάλο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης που η κυβέρνηση φέρνει στο προσκήνιο.

Πρόεδρος, Βασίλης Παρασκευόπουλος

Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κουφαλάκος

Γενικός Γραμματέας, Κώστας Σταυρόπουλος

Αν/της Γ. Γραμματέας, Αλέξανδρος Κεντρής

Ταμίας, Φώτης Κόλλιας

Αν/της Ταμίας, Σταύρος Ζουλιάτης

Γρ. Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Αθηνά Κουκή

Μέλη του Δ.Σ. παρέμειναν οι : Νατάσσα Μουσάδη, Εύα Φάμπα, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Θοδωρής Στούγιος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Παρασκευόπουλος Κώστας Σταυρόπουλος