Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη ΠΝΠ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του ΚΕΘΕΑ, ενάντια στην απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού. Ο προβλεπόμενος από την ΠΝΠ διορισμός του Δ.Σ. του Οργανισμού από τον Υπουργό Υγείας στοχεύει ευθέως την δράση του ΚΕΘΕΑ η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα των εξαρτημένων ατόμων στην απεξάρτηση, το δικαίωμα της κοινωνίας να ζει ελεύθερη από ναρκωτικά. Η δράση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κρατική πολιτική για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση, πολιτική που επί της ουσίας καλλιεργεί τον συμβιβασμό με το απαράδεκτο αυτό κοινωνικό φαινόμενο.

Η ΠΝΠ αποτελεί τον τελευταίο κρίκο σε μια σειρά αποκαλυπτικές κρατικές παρεμβάσεις

  • Ίδρυση του ΟΚΑΝΑ μέσω του οποίου προωθείται η λογική συντήρησης της εξάρτησης μέσω των υποκατάστατων.
  • Άνοιγμα του ευαίσθητου τομέα της απεξάρτησης στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Προβλέπει την ίδρυση μονάδων απεξάρτησης από ιδιώτες επιχειρηματίες, ακόμα και από την Εκκλησία.
  • Νομιμοποίηση της καλλιέργειας, πώλησης και χρήσης της κάνναβης για “ιατρικούς” σκοπούς, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη νομιμοποίηση της “ψυχαγωγικής” κάνναβης αλλά και όλων των ναρκωτικών στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
  • Ίδρυση των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης, κατά τα πρότυπα ευρωπαϊκών κρατών, πρότυπα τα οποία όχι μόνο δεν οδήγησαν στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών αλλά αντίθετα συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξάπλωσή τους.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζοντας τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζόμενων μουσικών, συντάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων, των θεραπευόμενων και των οικογενειών τους που δίνουν τον αγώνα ενάντια στην αλλοίωση του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ. Μας αφορά το να ενισχυθεί ο αγώνας για την απεξάρτηση, για την απελευθέρωση των ανθρώπων από τα δεσμά των ναρκωτικών αλλά και κάθε είδους εξάρτησης. Θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Μια κοινωνία στην οποία κριτήριο της ανάπτυξής της θα είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη και καλλιέργεια της προσωπικότητας όλων των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη ΠΝΠ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος      Κώστας Σταυρόπουλος