Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  Σ Ε

Τακτική Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ. των μελών του Π.Μ.Σ. στις 23 Οκτώβρη 2019

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η 3η και τελική Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, στα γραφεία του Συλλόγου. Η 1η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτώβρη στις 12.00 στα γραφεία μας, σε περίπτωση μη απαρτίας η 2η θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτώβρη την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο, και

η 3η και τελική, στις 23 Οκτώβρη στις 12.00 το μεσημέρι στο κτήριο του Συλλόγου, Σαπφούς 10 στον 5ο όροφο

Η Γενική μας Συνέλευση είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το επάγγελμα. Σε μια πολύ δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους περίοδος, θα συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε χώρο. Θα έρθει μια ζωντανή πείρα για το πώς τα παλέψαμε. Θα συμβάλλουμε στην οργάνωση των αγώνων μας και των διεκδικήσεών μας.

Η Εκλογο-απολογιστική Γ.Σ. έχει σα βασικό της θέμα τα συμπεράσματα από τη δράση μας τα τελευταία 2 χρόνια. Το Σωματείο μας παρ’ όλες τις δυσκολίες έδωσε μεγάλες μάχες. Ήμασταν δίπλα στους συναδέλφους για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα, παλέψαμε το σύνολο των αιτημάτων μας, χωρίς να δειλιάσουμε από τον αρνητικό συσχετισμό. Ενώσαμε τη φωνή μας με άλλα Σωματεία, από άλλους κλάδους που πάλευαν σε ταξική κατεύθυνση για τα μεγάλα ζητήματα της υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των Συλλογικών Συμβάσεων, την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Απεργία, κ.ά.

Στην Γενική μας Συνέλευση και στις Εκλογές θα μετρήσουμε το ανάστημα των εργαζομένων στο επάγγελμά μας. Είμαστε σε μια περίοδο που δε χωρά ούτε εφησυχασμό, ούτε ατομικό δρόμο και αποστράτευση. Καλούμε κάθε συνάδελφο ακόμα και όλους αυτούς που δε συμμετέχουν στη ζωή του Σωματείου μέχρι σήμερα, να αφιερώσουν λίγο χρόνο να συμμετέχουν στη Γ.Σ. και στις Αρχαιρεσίες του Σωματείου.

 Τα θέματα της Γ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό μας θα είναι :

  • Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός – Ισολογισμός για τα έτη 2018 και 2019.
  • Προϋπολογισμός έτους 2020.
  • Έγκριση Διοικητικού, Οικονομικού Απολογισμού και Προϋπολογισμού.
  • Επιλογή Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης (Π.Ο.Θ.Α. ή Ε.Κ.Α.) για εκπροσώπηση στη Γ.Σ.Ε.Ε.
  • Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με την παρουσία Δικηγόρου, για τη διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών Οργάνων καθώς και εκλογή Αντιπροσώπων για Π.Ο.Θ.Α. και Ε.Κ.Α.
  • Πρόγραμμα δράσης σε ζητήματα του κλάδου και έγκριση αυτού.

Οι υποψηφιότητες για Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να κατατεθούν στο Δ.Σ. μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 18/10/2019 το αργότερο, στην έδρα του Συλλόγου μας (Σαπφούς 10, 4ος όροφος, καθημερινά 10.30 – 16.00 μ.μ.). Η πρόταση του Δ.Σ. στη Γ.Σ. για ημερομηνία Εκλογών είναι για την Κυριακή 3, Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019.

Τέλος ενημερώνουμε ότι την ίδια ημέρα της Γ.Σ. και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων μελών.

Καλούμε όλους σας να συμμετέχετε στην Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση και στην εκλογική διαδικασία. Οι Εκλογές του Σωματείου μας δεν είναι μια τυπική υπόθεση. Αντίθετα αποτελεί το ανάστημα και τη δύναμη διεκδίκησης του επαγγέλματός μας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, συμμετέχουμε στη Γ.Σ. και στις εκλογές του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                        Κώστας Σταυρόπουλος