Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στα Προπύλαια στις 10.30 πμ. (με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.45 πμ.) 

Συνάδελφοι, η προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το νέο συνδικαλιστικό νόμο που παρεμβαίνει στη λειτουργία των συνδικάτων και καταργεί ότι έχει απομείνει από συνδικαλιστικά δικαιώματα, απέτυχε να έρθει χωρίς αντιδράσεις. Παρ’ όλες τις εγγυήσεις, που έλαβε από τη «συνδικαλιστική μαφία» που ελέγχει τη ΓΣΕΕ σε συνάντησή τους πριν ένα μήνα περίπου, ότι δε θα κουνηθεί φύλλο, στις 24 Σεπτέμβρη έγινε πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, με πρωταγωνιστή τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία ενάντια στην προσπάθεια υπονόμευσης από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και όργωσαν τους χώρους εργασίας για την οργάνωση και τη μαζικοποίηση της απεργίας. Σημαντικό στοιχείο αυτής της απεργιακής μάχης η αποφασιστικότητα των ναυτεργατών που πέταξαν στα σκουπίδια τις απειλές των εφοπλιστών και τις αποφάσεις των δικαστηρίων να βγάλουν παράνομη την απεργία. Επέβαλλαν τη συλλογική τους απόφαση στους καταπέλτες των πλοίων ενάντια σε εργοδοσία και «νομιμότητα». Μας έδειξαν ότι τα Σωματεία μας όταν οργανώνουν τους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στη μεγάλη εργοδοσία και τις επιδιώξεις της, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Στο επάγγελμά μας παρ’ όλο που η ημέρα της απεργίας δεν ήταν εργάσιμη για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ελεύθερο επάγγελμα, εκφράστηκε διάθεση συμμετοχής και υπήρχε σημαντική συμμετοχή στα Μουσικά Σύνολα.

Είναι σημαντικό ότι όπου υπάρχει επιχειρησιακό Σωματείο, υπήρχε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και εκφράστηκε συμμετοχή που κυμαινόταν από 29,4 % έως 65,8 %. Σημαντική θεωρούμε την αυξημένη συμμετοχή των εργαζόμενων μουσικών στην ΕΡΤ που αυτό το διάστημα δίνουν τη μάχη της Σ.Σ.Ε. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι μουσικοί του Δήμου της Αθήνας έδωσαν μια πρώτη απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να επιβάλλει την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.

Ένας αγώνας που είναι ενιαίος απέναντι στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων στα Σωματεία που προσπαθεί με το νέο συνδικαλιστικό νόμο να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία τον αγώνα ενάντια στο συνδικαλιστικό νόμο.

Απέναντι στο «τίποτα δε γίνεται» που προσπαθεί να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, έχουμε τη συμμετοχή  δεκάδων συναδέλφων στην απεργία και στο απεργιακό συλλαλητήριο.

Αυτή η συμμετοχή δείχνει ότι πολλά μπορούν να γίνουν αν αυξήσουμε τη συμμετοχή μας, αν μαζικοποιήσουμε τα Σωματεία μας, αν οργανώσουμε τη πάλη μας για τις δικές μας ανάγκες.

Μας θέλουν μόνους και απογοητευμένους για να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους μετά από τόσα χρόνια που πληρώνουμε την κρίση τους. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που έκαναν το βήμα να απεργήσουν. Τους καλούμε να γίνουν οργανωτές της επιτυχίας της νέας Απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη που καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού τομέα και η ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο.  

Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έκαναν το βήμα στην Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη να συνταχθούν με αυτούς που αγωνίζονται, να μαζικοποιήσουν τη δράση του Σωματείου μας.

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στα Προπύλαια στις 10.30 πμ.

 Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.45 πμ.

Το Δ.Σ. του Π.Μ.Σ.