Π.Μ.Σ.  pmu@pmu.gr

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων. Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Μήνες τώρα, με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η σημερινή της ΝΔ, στρώνουν από κοινού το έδαφος με απώτερο στόχο να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ και να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα. Ξέρουμε πως σήμερα μια σειρά συνάδελφοί μας αδυνατούν να πληρώσουν τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Βρεθήκαμε και θα βρεθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που έχει ανάγκη διεκδικώντας το αυτονόητο “κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα”.

Καλούμε όλους τους μουσικούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30)

Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φτηνό για το λαό

Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, σε οικογένειες που έχουν ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας

Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος     Κώστας Σταυρόπουλος