Π.Μ.Σ. (pmu@pmu.gr)

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ  ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑΣ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών-καθηγητών-γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ενάντια στην υποβάθμισή τους. Ο αγώνας αυτός εξανάγκασε την κυβέρνηση σε προσωρινή αναδίπλωση όσον αφορά την τροπολογία που πήγε να περάσει στα “μουλωχτά”, τροπολογία η οποία προχωράει παραπέρα την υποβάθμιση:

  • μετατρέπεται η “επαγγελματική εκπαίδευση” σε απλή “ενθάρρυνση”, υποβαθμίζοντας τον σκοπό και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης
  • καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα της αισθητικής αγωγής
  • απαλείφεται όποια αναφορά στην υποχρέωση του κράτους να παρέχει ισότιμα και ενιαία τα μέσα για την στήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Βεβαίως η προσωρινή αναδίπλωση της κυβέρνησης δεν σημαίνει και παραίτησή της από τον στόχο να υποβαθμίσει τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Ούτε τα προβλήματα ξεκίνησαν από την συγκεκριμένη τροπολογία. Αντίθετα, οι συλλογικοί Φορείς των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών διεκδικούν στόχους πάλης που αφορούν το σύνολο των προβλημάτων, συγκρούονται με κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας. Από εδώ προκύπτει και το πέπλο σιωπής με το οποίο έθαψαν κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ τις κινητοποιήσεις των Μουσικών-Καλλιτεχνικών Σχολείων όπως εξάλλου και συνολικά την δράση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Μουσικής όπως και συνολικά στο Θέαμα-Ακρόαμα μπορούν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα από την σύγκριση  της ασυμβίβαστης στάσης των αγωνιζόμενων μαθητών με την λογική της συνδιαλλαγής της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας μας, η οποία έχει ξεπατωθεί στους πανηγυρισμούς για την δήθεν “ισοτίμηση” των Πτυχίων που έφερε η “καλή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ισοτίμιση η οποία, απέναντι στο δίκαιο  αίτημα της αναγνώρισης των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών απαντάει με μερική αναγνώριση ορισμένων Πτυχίων, και μάλιστα με διαχωρισμό πριν και μετά το 2003, καθώς και με αναβάθμιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Εμείς σαν Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, επιμένουμε  να προτάσσουμε το σύνολο των σύγχρονων αναγκών μας, όχι να χειροκροτούμε κάθε φορά που μας ρίχνουν ένα ψίχουλο για να αποσπάσουν την συναίνεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική. Και είμαστε αισιόδοξοι στο ότι, και με την δική μας συμβολή, θα ενισχύονται όλο και περισσότερο οι δυνάμεις που θα γυρίζουν την πλάτη στον δρόμο της υποταγής και θα επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα, όπως κάνουν οι μαθητές-γονείς-καθηγητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος           Κώστας Σταυρόπουλος