Π.Μ.Σ. (pmu@pmu.gr)

Δίνουμε όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη

Τη μέρα της απεργίας θα ακουστεί η δική μας φωνή θα μετρηθεί το μπόι μας. Η επιτυχία της θα είναι απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που προπαγανδίζει την έξοδο από μνημόνια με τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους σε ισχύ. Που μιλά για παροχές στους εργαζόμενους τη στιγμή που έχει εγγυηθεί βαριά πλεονάσματα και περικοπές μέχρι το 2060.

Η συμμετοχή στην απεργία θα είναι απάντηση στην εργοδοσία που στα νυχτερινά μαγαζιά έχει ρίξει τα μεροκάματα στα 40 ευρώ, που έχει καταργήσει τη σεζόν, που αρνείται στα θέατρα να υπογράψει Σ.Σ.Ε., που στο Δημόσιο μας έχει ρίξει στο ενιαίο μισθολόγιο με μισθούς πείνας χωρίς Σ.Σ.Ε., που έχει γενικεύσει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Με τη συμμετοχή στην απεργία θα μετρήσουμε πόσα βήματα έχουμε κάνει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στα νυχτερινά μαγαζιά. Πόσα βήματα έχουμε κάνει για να πιέσουμε τους θεατράρχες να πληρώνουν πρόβα και να εγγυώνται σεζόν. Θα μετρήσουμε πόσα βήματα έγιναν για να χτυπήσουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας στους Δήμους που ενισχύουν το εισιτήριο και το δίδακτρο, που αποξενώνουν σπουδαστές και κοινό από την καλλιτεχνική εκπαίδευση και το πολιτιστικό αγαθό. Θα μετρήσουμε τα βήματά μας στην διεκδίκηση για εξίσωση των αμοιβών των μουσικών της Ε.Ρ.Τ. με αυτούς των συναδέλφων των Κρατικών Ορχηστρών. Η μεγάλη συμμετοχή των μουσικών της Ε.Ρ.Τ. στην απεργία θα είναι απάντηση στην αδιαλλαξία Διοίκησης της Ε.Ρ.Τ. και κυβέρνησης που τους έχουν καθηλώσει με εξευτελιστικούς μισθούς.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας μαζί με εκατοντάδες άλλα Σωματεία εδώ και μήνες δίνουμε μεγάλη μάχη για να χτιστεί ένα απεργιακό μέτωπο που θα φέρει στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.

 Η ανάπτυξη των κερδών τους έχει στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας. Δεν τους τα παραχωρούμε.

Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία της απεργίας. Είναι ενθαρρυντικό ότι αρκετοί συνάδελφοι από νυχτερινά μαγαζιά έχουν ήδη αποφασίσει να απεργήσουν. Τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι την απεργία το παράδειγμά τους να φτάσει παντού, να βοηθήσει και άλλους συναδέλφους να κάνουν το βήμα. Διεκδικούμε όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης. Παλεύουμε για :

 

  • Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 €. Κανένας εργαζόμενος κάτω απ’ αυτό το μισθό.
  • Σ.Σ.Ε. σε κάθε χώρο, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Κατάργηση της ανταπόδοσης στους Δήμους. Επαναφορά των μισθών μας στο επίπεδο που ήταν πριν την κρίση. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εξίσωση των μισθών των εργαζομένων στην Ε.Ρ.Τ. με αυτούς των συναδέλφων των Κρατικών Ορχηστρών και της Ε.Λ.Σ.

Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη απεργούμε όλοι. Κανένας στη δουλειά.

Συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

 Προσυγκέντρωση στη πλατεία Κάνιγγος στις 10.00 π.μ.  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                  Κώστας Σταυρόπουλος