Π.Μ.Σ. (pmu@pmu.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταγγέλλει την απαράδεκτη τιμωρία εργαζόμενης στον Δήμο Βόλου σε δεκαετή φυλάκιση επειδή χρησιμοποίησε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο Βόλου. Προκαλεί αποτροπιασμό η απάνθρωπη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου που εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του σε μια απλή εργαζόμενη η οποία δεν έκλεψε, δεν καταχράστηκε δημόσια χρήματα, προσέφερε την εργασία της επί 20 χρόνια σε Δημοτικό Σταθμό και πληρώθηκε για αυτή την εργασία ώστε να στηρίξει την οικογένειά της και τον ανάπηρο σύζυγό της. Αποτελεί πρόκληση την στιγμή που νόμιμα και παράνομα ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, καταδικάζοντας τον λαό στη φτώχεια και την ανεργία.

Αποδεικνύεται πως η αστική Δικαιοσύνη έχει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά απέναντι στον λαό, τον οποίο βλέπει σαν εχθρό. Εδώ φαίνεται πόσο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις περί “κράτους δικαίου” και “ισότητας όλων απέναντι στο νόμο”. Δείχνει επίσης – καθώς έχει ανοίξει και η κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση – πόσο κούφια λόγια είναι οι διακηρύξεις στο Σύνταγμα για το δικαίωμα στην εργασία, όπως αντίστοιχα για το δικαίωμα στην Παιδεία, στην ελευθερία πολιτικής και συνδικαλιστικής έκφρασης κλπ.

Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα που απαιτούν την ανάκληση της απαράδεκτης ποινής, την άμεση αποφυλάκιση της συγκεκριμένης εργαζόμενης από τις φυλακές Θήβας όπου εκτίει την ποινή της.

Να επιστρέψει άμεσα στην οικογένεια και στη δουλειά της.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                             Κώστας Σταυρόπουλος