Π.Μ.Σ.(pmu@pmu.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει τους στρατευμένους νέους που υπηρετώντας στις ένοπλες δυνάμεις είχαν το θάρρος και κατήγγειλαν την εμπλοκή της χώρας μας στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την στάση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ο οποίος βγήκε στην αναφορά και δήλωσε την αντίθεσή του στην συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον” στην οποία υπηρετεί την θητεία του σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση “επιτήρησης”, η οποία στην ουσία αποτελεί πρόβα για γενικευμένη στρατιωτική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να τρομοκρατήσουν έναν νέο άνθρωπο επειδή υπερασπίστηκε την απεμπλοκή της χώρας μας από επιθετικές ενέργειες τσακίστηκε πάνω στην μαζική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από άλλους στρατευμένους νέους με δημόσιες επιστολές καθώς και από ψηφίσματα στήριξης από συνδικάτα και άλλους φορείς του μαζικού κινήματος. Κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, επέλεξαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα μεταθέτοντας τον συγκεκριμένο ναύτη σε άλλο πόστο, εκτός της φρεγάτας ενώ αρχικά απειλούσαν με στρατοδικείο με την κατηγορία της απείθειας.

Η στάση του συγκεκριμένου νέου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ακριβώς γιατί εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεση του λαού μας στην εμπλοκή της χώρας. Έκανε κουρέλι την προπαγάνδα πως “τα δικαιώματα των φαντάρων σταματούν έξω από την πύλη του στρατοπέδου”. Τα παιδιά του λαού που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Έχουν δίκιο να αντιδρούν σε σχέδια που προσβάλουν την εδαφική ακεραιότητα και τα δικαιώματα άλλων λαών, ή σχέδια εμπλοκής του στρατού στην κοινωνική ζωή της χώρας, όπως φαίνεται από διάφορες ασκήσεις “καταστολής πλήθους” οι οποίες πληθαίνουν όσο βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά παιχνίδια.

Είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι φωνές καταδίκης ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ στην γειτονιά μας. Ο ελληνικός λαός και συνολικά οι λαοί των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην κούρσα των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας και άλλων) για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς ενέργειας, στρατηγικών σημείων. Η χώρα μας δίνει 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ) για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, χώρια τα έξοδα των διάφορων στρατιωτικών αποστολών και τα στρατιωτικά γυμνάσια που μόνο με την άμυνα της χώρας δεν έχουν σχέση.

Ενώνουμε την φωνή μας με όλους όσοι παλεύουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών:

  • Έξω τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη την επικράτεια.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και οι παραχωρήσεις εδάφους-θάλασσας-αέρα για πολεμική προετοιμασία σε όλους όσους ματώνουν τους λαούς στην περιοχή μας.
  • Επιστροφή στην Ελλάδα όλων των μελών και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στις διάφορες “ειρηνευτικές” αποστολές εκτός χώρας. Κανένας στρατευμένος δεν έχει δουλειά έξω από τα σύνορα.
  • Θέλουμε την χώρα μας γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στους λαούς και τους εργαζόμενους αφέντες στον μόχθο τους. Υψώνουμε τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τον φασισμό, την πατριδοκαπηλεία που προσβάλλει τους λαούς των άλλων χωρών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                        Κώστας Σταυρόπουλος