Π.Μ.Σ. (PMU@PMU.GR)

Ενημερώνουμε τα μέλη του Σωματείου πως η προγραμματισμένη για χθες Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας για την ερχόμενη Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 3 μ.μ.

Το Σωματείο μας επιδιώκει να ανοίξει πλατιά συζήτηση στον κλάδο στην προσπάθεια διαμόρφωσης συνολικού πλαισίου διεκδίκησης εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων, με στόχο να παλέψουμε ενάντια στην ζούγκλα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ανασφάλιστης-απλήρωτης εργασίας, της κατρακύλας μισθών-ημερομισθίων στο επίπεδο του φιλοδωρήματος. Έχουμε διαμορφώσει ένα καλά επεξεργασμένο πλαίσιο πάλης για τους εργαζόμενους μουσικούς των Δήμων ενώ προσπαθούμε να ανοίξουμε την συζήτηση για Συλλογική Σύμβαση σε όλους τους υπόλοιπους χώρους που εργάζονται συνάδελφοι (μουσικά σύνολα, ιδιωτικά ωδεία, κέντρα διασκέδασης). Προσπαθούμε να αποτυπώσουμε στο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης τις πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων. Έχουμε ήδη μια αρκετά καλή κεντρική επεξεργασία και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια όσο το δυνατόν πλήρη πρόταση για κάθε χώρο. Θεωρούμε σημαντική την συμμετοχή και συμβολή όλων των συναδέλφων με προτάσεις και παρατηρήσεις, τόσο στο πλαίσιο των διεκδικήσεων όσο και στους τρόπους που θα οργανώσουμε την πάλη μας.

Σοβαρό ζήτημα για εμάς είναι η απεργία της 14ης Νοέμβρη, απεργία για την οποία έχει πάρει απόφαση το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Ήδη το Σωματείο μας παλεύει μαζί με το Σωματείο των Ηθοποιών για την επιτυχία της απεργίας στις μεγάλες Θεατρικές σκηνές της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στην βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει από κοινού τα δυο σωματεία, με αιχμή τα αιτήματα της πληρωμένης πρόβας και της ελάχιστης εξασφαλισμένης δίμηνης σεζόν.

Πιστεύοντας πως τα ζητήματα που έχουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε (πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, συμμετοχή στην απεργία της 14 Νοέμβρη) αφορούν όλους τους συναδέλφους, βάζουμε στόχο για όσο το δυνατόν μαζικότερη Γενική Συνέλευση. Με βάση το καταστατικό μας, η συνέλευση αυτή θα είναι η τρίτη επαναληπτική και χρειάζεται το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Σωματείου.

Ενημερώνουμε πως την ίδια ημέρα, από 2 έως 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων μελών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος      Κώστας Σταυρόπουλος