Π.Μ.Σ. (pmu@pmu.gr)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Απεργία στις 14 Νοέμβρη και Γενική Συνέλευση

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Μ.Σ. στις 12/10/18 επιβεβαιώθηκε η απόφασή μας για συμμετοχή του Σωματείου μας στην Απεργία της 8 Νοέμβρη και συζητήθηκαν οι τρόποι οργάνωσης της Απεργίας στον κλάδο μας. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την γνωστή πλέον στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που δείχνει όλο και πιο καθαρά πως ενδιαφέρεται κύρια για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρήσεων και όχι για τη λεηλασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας όλα αυτά τα χρόνια, καλούμε τους εργαζόμενους και στο δικό μας κλάδο να παλέψουν βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Πιο συγκεκριμένα δίνουμε σ’ αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία ιδιαίτερη σημασία στην συμμετοχή των εργαζόμενων μουσικών στα θέατρα, στην Απεργία που έχει προκηρυχθεί εκεί από το Σ.Ε.Η., στο πλαίσιο της διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης   που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων στις  Θεατρικές Σκηνές.Το ελάχιστο που διεκδικούμε είναι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, πληρωμή των προβών που πολλές φορές διαρκούν περισσότερο από ένα ή δύο μήνες, εγγύηση για τη διάρκεια της   σαιζόν, και δίκαιη αμοιβή που φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι εκείνη που συζητείται σε σκοτεινούς διαδρόμους από την περίεργη τριμερή εργοδοτών  Υπουργείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, που θα είναι κάτι ψίχουλα παραπάνω από το βασικό των 586 ευρώ.

Οι μουσικοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην κοροϊδία και τις ψεύτικες ελπίδες που σκορπάει με γενναιοδωρία η κυβέρνηση και να κατανοήσουν ότι μόνο με τη δική μας πάλη μπορεί να εξασφαλίσει  λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Η πάλη για πραγματικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους διάφορους χώρους όπου εργάζονται μουσικοί (Θέατρα, Μουσικές Σκηνές, νυχτερινά Κέντρα, Ωδεία, μεγάλες Ορχήστρες κλπ) πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή με κάθε τρόπο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν οι μουσικοί να εργάζονται χαρίζοντας τη δουλειά και το ταλέντο τους κυριολεκτικά άνευ όρων.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία στις 14 Νοέμβρη και στην πάλη για την οργάνωσή της και την ενημέρωση σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε επίσης σε συμμετοχή στις εξορμήσεις ενημέρωσης που θα γίνουν σε χώρους δουλειάς τις επόμενες μέρες.

Καλούμε τέλος σε Γ.Σ. στις 31/10 στις 4 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας για το ζήτημα της Απεργίας, των Σ.Σ.Ε. και όλων των προβλημάτων στον κλάδο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας

Β. Παρασκευόπουλος               Κ. Σταυρόπουλος