Π.Μ.Σ. (pmu@pmu.gr)

Συνάδελφοι, χαρές και πανηγύρια. Μια νέα εποχή ξημέρωσε, χωρίς Μνημόνια. Ανήκουν στο παρελθόν  όλοι οι νόμοι που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, που καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις και όλες τις υπόλοιπες κατακτήσεις των εργαζόμενων. Ήδη η κυβέρνηση επανέφερε με νόμο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ανεβάζει και τον κατώτατο μισθό.

Στην νέα μετα-μνημονιακή εποχή οι εργοδότες δεν ζητούν να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους για να βγάλουν κέρδος. Απεναντίας, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της αριστερής κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Εργασίας κατάλαβαν πως το λάθος που έκαναν τόσα χρόνια και πλέον θα υπογράψουν Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, θα αμείβουν τους εργαζόμενους με αξιοπρεπή μισθό, θα έχουμε ανθρώπινα ωράρια και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στα προ Μνημονίων επίπεδα, να μην πούμε και καλύτερα.

Θα σταματήσουν να κυνηγούν και να απολύουν τους εργαζόμενους που οργανώνονται στα σωματεία διεκδικώντας το δίκιο τους. Τα δικαστήρια θα σταματήσουν να βγάζουν παράνομες όλες τις απεργίες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και θα υποχρεώσουν όλους τους εργοδότες να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους.

Με τέτοια θαυμαστά πράγματα που γίνονται γύρω μας δεν ταιριάζει εμείς να είμαστε μίζεροι. Θέλοντας να συμμετάσχουμε στην γενική χαρά, σας στέλνουμε το χιουμοριστικό βίντεο που ετοίμασε το ΠΑΜΕ, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο ρόλο της «Μοντέρνας Σταχτοπούτας» «Θα το κάψουμε απόψε κυρ-Στέφανε…»

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=JIOw0Fq1dsg