‘ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ’ (pmu@pmu.gr)

Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά, συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ με το Σύλλογό μας και το Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ναζίμ Χικμέτ’ της Τουρκίας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 8.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της εργατικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας, Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ. Ο Σύλλογός μας συνεχίζει τη δράση του και τις πολύμορφες πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί απάντηση στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, που εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζομένων ενώ παράλληλα εμπλέκει βαθύτερα τον εργαζόμενο λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Με τη μουσική μας και τη μουσική των συναδέρφων μας από την Τουρκία στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους των δύο χωρών, να αντιταχθούν στα νέα πολεμικά σχέδια, σε αυτούς που καλλιεργούν εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται οι εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, το ΝΑΤΟ εκτείνεται αλλά και επεκτείνεται με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους, στην Παλαιστίνη συνεχίζεται η σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με κέντρα κράτησης εντός της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες – «αποθήκες» ανθρώπινων ψυχών, αποτελούν πρόκληση όταν οι πρόσφυγες-θύματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ούτε τα στοιχειώδη.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Στεκόμαστε αγωνιστικά ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας. Αντιπαλεύουμε το φασισμό που τρέφει και οξύνει το ρατσισμό, που τρομοκρατεί και ποδοπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που στοχοποιεί τους μετανάστες – πρόσφυγες  γιατί μισεί τους εργάτες και το κίνημά τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την τελική νίκη! Την κοινή απάντηση των εργαζομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας στις κυβερνήσεις που δίνουν λεφτά για εξοπλισμούς και επεμβάσεις, αλλά την ίδια ώρα οι λαοί στενάζουν για τ’ αφέντη το φαί, ακριβοπληρώνουν την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό.

Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη των άλλων χωρών, με τους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει.

Απευθύνουμε σε όλους τους συναδέλφους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία, την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                              Κώστας Σταυρόπουλος