Π.Μ.Σ. (pmu@pmu.gr)

Στις 30 Μάη συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους σας να παλέψετε δίπλα στο Σωματείο για την επιτυχία της Απεργίας και του Απεργιακού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Αυτή η απεργιακή μάχη πρέπει να είναι ένα ισχυρό χτύπημα σε εργοδοσία, ΕΕ, κυβερνήσεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν αυτή την πολιτική που έχει καταργήσει κάθε κατάκτηση που είχαν οι εργαζόμενοι τον τελευταίο αιώνα. Παλεύουμε η Απεργία και η προετοιμασία της να ενισχύσει την ενότητα των εργαζομένων και όχι την ενότητα των εργαζομένων με τους υπαίτιους των δεινών τους.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τους τελευταίους μήνες κάνει ότι μπορεί για να διευκολύνει τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Έκαναν ότι μπορούσαν για να διευκολύνουν την κυβέρνηση να χτυπήσει το δικαίωμα στην Απεργία. Όχι μόνο δεν κήρυξαν Απεργία για τον αντιαπεργιακό νόμο και για το Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που φόρτωσε νέα βάρη στις πλάτες μας, αλλά στήριξε και ανοιχτά την επιδίωξη των εργοδοτών δηλώνοντας διά στόματος του Προέδρου της ΓΣΕΕ ότι «η Απεργία είναι ξεπερασμένη πια και πρέπει να βρούμε νέους τρόπους διεκδίκησης».

Δε σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν υπογράφοντας με το ΣΕΒ τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα 586 € μεικτά κρατώντας την κατάπτυστη διαφοροποίηση για τους νέους κάτω των 25 εργαζόμενους με 511 € μεικτά για πλήρη μηνιαία απασχόληση.

Αυτοί οι ‘φίλοι του εργαζόμενου’ που βρίσκονται πίσω από κάθε χτύπημα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με στενούς δεσμούς με μεγάλους επιχειρηματίες και κυβερνήσεις, αποφάσισαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν για τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Μάζεψαν το σινάφι τους, δηλαδή τους μεγαλεμπόρους που εκπροσωπούν τους μικροεπαγγελματίες, επιστημονικούς φορείς που στην ηγεσία τους έχουν στελέχη των κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν την πολιτική που χτυπάει τους νέους επιστήμονες, μια ένωση συνταξιούχων που δεν τη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και μπήκαν μπροστά για να σώσουν τον Ελληνικό λαό από τα βάσανα.

 Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει τι σημαίνει ‘ο λύκος να φοράει προβιά’.

Αυτοί οι εργατοπατέρες με τους νέους συμμάχους τους που στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς δεν ξεπερνούσαν τους 100, μπήκαν μπροστά για να υπερασπίσουν την ανάπτυξη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι τα δικαιώματα των εργαζομένων που μαζί με τα αφεντικά τους τα βλέπουν σαν εμπόδια για την ‘ανάπτυξη’.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΟΤΟΕ, βασικός πυλώνας του εργοδοτικού συνδικαλισμού, πρόσφατα προχώρησε στην ίδρυση επαγγελματικού ταμείου, κατεύθυνση που εδώ και δεκαετίες προσπαθούν να περάσουν κυβερνήσεις, επιχειρηματίες και ΕΕ για να τελειώνουν με την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού τα γνωρίζουμε και στον κλάδο μας. Η ΠΟΘΑ πρωταγωνίστησε το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να τελειώνουν με την Απεργία. Με ενιαία επιχειρήματα με τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη λοιδορούσαν ως «ξεπερασμένη», ως «ντουφεκιά στον αέρα» κ.ά. Συγχρόνως προσπάθησαν να σύρουν τους εργαζόμενους στη λογική των νομικών γραφείων και των Υπουργικών γραφείων. Άραγε αν δεν είχαμε δώσει την πολύμηνη μάχη μαζί με το ΣΕΗ για ΣΣΕ στα θέατρα τι θα συζητούσαμε  σήμερα με τις πολυδιαφημισμένες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας;

 Η Απεργία στις 30 Μάη μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης στα μέτωπα που έχουν ανοίξει στο χώρο μας.

  • Μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης από τους μουσικούς της ΕΡΤ που παλεύουν για εξίσωση των αμοιβών τους με αυτές των Κρατικών Συνόλων και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης για τους εργαζόμενους στα θέατρα που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης για τους μουσικούς των Δήμων που παλεύουν για αυξήσεις στις αμοιβές τους και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Μουσικά Σύνολα και Ωδεία).
  • Μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης στην προσπάθειά μας για να ανοίξει η δουλειά για Συλλογικές Συμβάσεις σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες.

Τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι την Απεργία οργανωνόμαστε στη δική μας συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους σπουδαστές, ενάντια στη «συμμαχία των προθύμων» που οργανώνουν οι εργατοπατέρες για να μας βάλουν να σηκώσουμε εμείς τη σημαία των κερδών των αφεντικών μας.

 Καλούμε όλους σας να παλέψετε δίπλα στο Σωματείο για την επιτυχία της Απεργίας και του Απεργιακού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Στα πλαίσια της οργάνωσης της Απεργίας και σε συνέχεια της μάχης που έχουμε δώσει με το ΣΕΗ για Συλλογικές Συμβάσεις στα θέατρα, την Πέμπτη 24 Μάη καλούμε σε κινητοποίηση έξω από την έδρα  των Αθηναϊκών Θεάτρων, Σκιάθου 147 (Πανόραμα Γαλατσίου) στις 12.00. Όσοι επιθυμούν να πάνε με πούλμαν θα πρέπει να είναι στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του ΣΕΗ Κάνιγγος 33. Παρακαλούμε για όποιον θα πάει με  το πούλμαν να μας ενημερώσει για να κρατηθεί θέση.