Π.Μ.Σ.(pmu@pmu.gr)

Στην χθεσινή εκπομπή του Συλλόγου μας κάναμε μια μικρή αναφορά στην Εργατική Πρωτομαγιά, την σημασία της για τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική Ε.Ε.-κυβέρνησης-κεφαλαίου, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., καθώς και την συμμετοχή του σωματείου μας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. 

Κεντρικό ζήτημα της εκπομπής μας ήταν η απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 30 Μάη, με περιεχόμενο και πλαίσιο διεκδικήσεων το οποίο όχι μόνο δεν απαντάει στις ανάγκες των εργαζόμενων, αλλά επί της ουσίας στρώνει το έδαφος για την συναίνεση των εργαζόμενων στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πλούσια πείρα από τον προδοτικό για τα συμφέροντα τους ρόλο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζουν οι ηγεσίες των συγκεκριμένων οργανώσεων, να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις ηγεσίες, και να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Απέναντι στην λογική της κοινωνικής συναίνεσης που προβάλουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι ανάγκη σήμερα να αντιτάξουμε το αγωνιστικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. που πατάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων:

  • αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές παροχές
  • κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και των 3 Μνημονίων
  • επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε., κανένας κάτω από τα 751 ευρώ
  • νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • κάτω οι φόροι-να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • προσλήψεις μονίμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης σε σχολεία-νοσοκομεία

Χθες Τετάρτη 16 Μάη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για την οργάνωση της δράσης ενόψει της απεργίας. Για την σύσκεψη αυτή στην οποία συμμετείχε και το σωματείο μας και για την σημασία της συζητήσαμε με τον Γ. Γραμματέα του σωματείου Κώστα Σταυρόπουλο.

Τέλος, αναφερθήκαμε στην ομάδα μας ‘Το Κλειδί του Γκολ’  η οποία προκρίθηκε στην φάση των 16  στο Εργατικό Πρωτάθλημα 5×5 του ΠΑΜΕ και αυτή την Κυριακή 20 Μάη παίζει με την ομάδα “Καρπάτοι” (εργαζόμενοι από την Ουκρανία) στο 5×5 του Περισσού, 11 π.μ.

Το link που μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή 

https://d2s7ui8wxq1tmp.cloudfront.net/2017-2018/mousikos/maios/pms16-5-2018.mp3