“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”

Όλοι στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ 18 Μάη στις 6.30 μ.μ.

στα γραφεία του ΠΑΜΕ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Η απόφαση του “διαβολικά καλού” Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, για μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αποτελεί πρόκληση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού αφού αποτελεί “ντε φάκτο” αναγνώριση της Ισραηλινής Κατοχής, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στο δίκαιο αίτημα για ενιαίο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για μια ενέργεια που δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, διαψεύδοντας όσους επιχειρούσαν να εμφανίσουν τους πρόσφατους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στην Συρία ως στοιχείο “αποκλιμάκωσης” της έντασης.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τις λυκοσυμμαχίες στις οποίες εμπλέκεται η Ελληνική κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε η σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων (ανάμεσά τους και ανήλικων παιδιών), ούτε οι επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ σε βάρος Ιράν και Συρίας δεν εμπόδισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώσει πως συμμερίζεται τις ανησυχίες του Ισραηλινού ομολόγου του για την “ασφάλεια του Ισραήλ”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη διακριθεί για την ικανότητά της να φιλοτεχνεί αγιογραφίες για ανθρώπους-σύμβολα της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού : πρώτα μάθαμε πως ο Τραμπ “μοιάζει με τον διάβολο αλλά ότι κάνει το κάνει για καλό”, πριν λίγες εβδομάδες υπερασπίστηκε με ζήλο το άγαλμα του Τρούμαν, τώρα συμμερίζεται τις ανησυχίες του Νετανιάχου για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να σκεφτούν:

Τι καλό μπορεί να περιμένει ο λαός της χώρας μας από την συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ, που εδώ και μισό αιώνα καταπιέζει, δολοφονεί, ποδοπατά κάθε στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα; Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις ΗΠΑ που υπερασπίζονται το “δικαίωμα αυτοάμυνας” του Ισραήλ, που με συνεχόμενα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας εξαιτίας τους δεν έχει πάρει ο ΟΗΕ ούτε μισή καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Ισραήλ.

Είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ οι οποίες σχεδίασαν και υλοποίησαν το σχέδιο Άτσενσον για την διχοτόμηση της Κύπρου, αυτές που προστατεύουν επί της ουσίας την τούρκικη εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου, αυτές που ενθαρρύνουν τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Θράκη, αυτές που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με διάφορες εθνικιστικές-φασιστικές δυνάμεις όπως με τους UCK-άδες στο Κόσοβο, με τους “απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου” στα Σκόπια, με το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, με το Ισλαμικό Κράτος, και βέβαια το αγαπημένο τους παιδί, το Ισραήλ, τον πάνοπλο ληστή της Μέσης Ανατολής που ενώ από την ίδρυσή του δεν κάνει άλλο από επεκτατικούς πολέμους σε βάρος των γειτόνων του, φωνάζει κι από πάνω πως περιβάλλεται από εχθρούς που θέλουν το κακό του.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Γερμανία, την Γαλλία, την Βρετανία και τις άλλες “δημοκρατίες” όπου απέναντι στο έγκλημα διαρκείας συνιστούν αυτοσυγκράτηση και από τις δυο μεριές, δηλαδή από τον δολοφόνο και από το θύμα του, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσουν σχέσεις σε όλα τα επίπεδα με το Ισραήλ; Που επιστράτευσαν μέχρι και την …Eurovision για να ξεπλύνουν την δημόσια εικόνα του Ισραήλ την ώρα που κορυφώνεται η σφαγή σε βάρος των Παλαιστινίων.

Έχουν θράσος όλοι αυτοί, και μαζί η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωενωσιακού-ΝΑΤΟικού μονόδρομου που προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το Ισραήλ να αμύνεται απέναντι στους “τρομοκράτες” Παλαιστίνιους. Αλήθεια, μήπως και ο λαός της Κύπρου που παλεύει για τον τερματισμό της Κατοχής, που απέρριψε το άδικο σχέδιο Ανάν, είναι κι αυτός τρομοκράτης”; Δεν μας λένε όλοι αυτοί, αν αποφασίσει αύριο ο Τραμπ και ανοίξει πρεσβεία των ΗΠΑ στα Κατεχόμενα, πως θα πρέπει να αντιδράσει ο λαός της Κύπρου; Και είναι δυο φορές αστείο και τραγικό, όταν τέτοια επιχειρηματολογία ακούγεται από τα χείλη των “Μακεδονομάχων” που ξελαρυγγιάζονταν πριν λίγους μήνες για την “ελληνικότητα” της Μακεδονίας, όμως δεν έχουν να πουν κουβέντα για τις ευθύνες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν πρέπει να κλείνουν τα μάτια μπροστά στο έγκλημα διαρκείας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Δεν μπορεί να γυρεύουμε δίκαιο από αυτούς που γνωρίζουν μόνο το δίκιο του ισχυρότερου, από αυτούς που σκορπούν τον πόλεμο για τα κέρδη τους.

Καλούμε να καταδικαστεί με κάθε τρόπο η συνεχιζόμενη κατοχή της Παλαιστίνης και η γενοκτονία σε βάρος του λαού της. Να καταδικαστεί το κράτος του Ισραήλ και οι διεθνείς προστάτες του (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκή Ένωση).

Να σταματήσουν τώρα οι κάθε λογής στρατιωτικές και οικονομικές συνεργασίες της Ελλάδας με το Ισραήλ, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών-Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους στην εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ προς το Παλαιστινιακό Λαό την Παρασκευή 18/5, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ.