O ΠΜΣ καταγγέλλει την απόφαση μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για μια κίνηση που αναγνωρίζει έμπρακτα ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά.σε μια περιοχή που   οι φλόγες του πολέμου φουντώνουν όλο και περισσότερο.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην  Ισραηλινή κατοχή, που στηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. 

Η γεωστρατηγική σημασία αλλά και ο πλούτος όλης αυτής της περιοχής την έχουν μετατρέψει σε πεδίο σκληρής σύγκρουσης μεγάλων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με θύματα τους λαούς.

Δηλώνουμε ότι δεν θα κλείσουμε τα μάτια στο συνεχιζόμενο δράμα του Παλαιστινιακού λαού. Στεκόμαστε στο πλάι του και καταγγέλουμε τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης και την πολιτική-οικονομική-στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ που   αθωώνει στην πράξη τη δολοφονική δράση του Ισραηλινού κράτους. Η Ελληνική  κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να  αναγνωρίσει άμεσα το  Παλαιστινιακο  κράτος.

 

Καλούμε όλους τους συναδελφους στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ, τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7 μ.μ. ενάντια στην πράξη αναγνώρισης  – από τις ΗΠΑ – της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ .

Θα ακολουθήσει πορεία προς την Παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφράσουμε την   συμπαράστασή μας στο   λαό της Παλαιστίνης .

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ