“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ” (pmu@pmu.gr)

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έριξε τις δυνάμεις των ΜΑΤ απέναντι σε μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων κομμάτων του ευρωνατοϊκού μονόδρομου εμπλέκει την χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή σε βάρος του λαού, της νεολαίας που τολμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Πριν λίγες μέρες κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία εναντίον στρατευμένου νέου επειδή από το βήμα αντιπολεμικού συλλαλητηρίου κάλεσε όλους τους στρατευμένους να αρνηθούν να υπηρετήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Σήμερα οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν βίαια μαθητές-φοιτητές-σπουδαστές που διαδήλωναν κατά του πολέμου, στέλνοντας στο νοσοκομείο 5 τραυματίες, δυο εκ των οποίων σοβαρά, και συλλαμβάνοντας άλλους 2 σε βάρος των οποίων κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και θα δικαστούν με αστήρικτες και βαρύτατες κατηγορίες.

Η κυβέρνηση της 2ης φοράς αριστερά, μετά το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο πρόσωπο του προέδρου Τραμπ, σήμερα έστειλε τα ΜΑΤ να προστατεύσουν το άγαλμα του Τρούμαν, ένα μνημείο-πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό που πλήρωσε με αίμα το Δόγμα Τρούμαν αλλά και απέναντι στους λαούς όλου του κόσμου αφού εγκαινίασε την εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας ισοπεδώνοντας Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Την ίδια στιγμή με μοιρασμένους ρόλους άλλα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως η κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από τις αμερικανονατοϊκές ενέργειες, τους καρφώνουν όμως οι ίδιοι οι σύμμαχοί τους ευχαριστώντας τους για τις διευκολύνσεις που τους παρέχουν στην διεξαγωγή της επέμβασης.

Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο το θράσος της κυβέρνησης, η προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να εξαπατήσει τον λαό.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σήμερα 11.30 π.μ.  στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την ώρα που δικάζονται οι νεολαίοι συλληφθέντες και το απόγευμα στις 7 μ.μ. στην αντιπολεμική συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος      Κώστας Σταυρόπουλος