“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ” (pmu@pmu.gr)

«Ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους! Έξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα!

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

Συνάδελφοι, το πρωί του Σαββάτου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Παρά τα διάφορα προσχήματα (που μας θυμίζουν την εισβολή στο Ιράκ για τα ακόμα άφαντα πυρηνικά όπλα του Σαντάμ) πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Ένας ανταγωνισμός που δε σταματά μπροστά στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και είναι η αιτία για τα μεγαλύτερα και μαζικότερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας.

Με την επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως “πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας”, τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση  κάνει ότι περνά από το χέρι της για να διευκολύνει τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Χωρίς καμία ντροπή φτάνουν στο σημείο να καμαρώνουν μπροστά μας δείχνοντάς μας τους παγκόσμιους τρομοκράτες των λαών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ σαν τους πολυτιμότερους φίλους και συμμάχους).

Ο λαός μας σοφά λέει «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά υπέρ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ δεν είναι τυχαία. Εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που  αυτές τις πολεμικές εξελίξεις τις βλέπουν σα μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους. Αυτές οι κυβερνήσεις, μαζί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ είναι που έχουν καταργήσει κάθε δικαίωμα για εργαζόμενους και συνταξιούχους στη χώρα μας. Αυτοί είναι που παζαρεύουν μεταξύ τους τον πλούτο της χώρας μας (Ενέργεια, υποδομές μεταλλεύματα κ.α.). Αυτοί είναι που έχουν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, που σήμερα προχωρούν στον πλειστηριασμό χιλιάδων λαϊκών κατοικιών. Όπως γι’ αυτούς ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της ειρήνης τους, έτσι και για μας η οργάνωση της αντιπαράθεσής μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς είναι συνέχεια των αγώνων μας για εργασία και ζωή  με δικαιώματα.

Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να συμμετέχουμε όλοι στις δράσεις του συλλόγου και να εντείνουμε την πάλη κόντρα στην πολιτική που σήμερα χτυπάει τον κλάδο μας αλλά και το σύνολο των εργαζομένων. Είναι η ίδια πολιτική και οι ίδιοι πολιτικοί που παραχωρούν τις βάσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για να στέλνει τους πυραύλους της στην ματοκυλισμένη Συρία. Είναι οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί του ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων, μεταναστών.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών να δώσουμε ηχηρό μήνυμα

Ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Ξεσηκωμός για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε Ενάντια Στην Εκμετάλλευση Και Τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο –  Για Την Τελική Νίκη Των Λαών. Καλούμε όλους και όλες στο συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30 μ.μ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος   Κώστας Σταυρόπουλος