“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”

Απαντάμε συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο στις 18.30 στην Ομόνοια με προσυγκέντρωση στις 18.00 στη πλατεία Κάνιγγος

Με τον συνήθη τρόπο, δηλαδή στα μουλωχτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε την περασμένη Τετάρτη τροπολογία στη Βουλή με την οποία από 1η Μαρτίου του 2019 αυξάνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για την ασφαλιστική κάλυψη των ασφαλισμένων, από 50 ένσημα στα 75.

Με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ αυτό οδηγεί άμεσα εκτός ασφαλιστικής ικανότητας 150.000 εργαζόμενους οι οποίοι συμπληρώνουν 50-74 ημέρες ασφάλισης ετησίως, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα είχαν ασφαλιστική κάλυψη ενώ από 1η Μαρτίου του 2019 δεν θα έχουν. Υπολογίζεται, με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ πως από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τροπολογίας 450.000 εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς δυνατότητα ασφάλισης αφού δεν θα πιάνουν το όριο των 75 ενσήμων.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει βαριές επιπτώσεις στον κλάδο μας καθώς στερεί την ασφαλιστική ικανότητα σε πολλούς συναδέλφους, αυξάνοντας τον ήδη τεράστιο αριθμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Με δεδομένο δε πως η ανασφάλιστη εργασία φουντώνει και η σεζόν έχει πρακτικά καταργηθεί, αυτό σημαίνει πως ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι ενώ δουλεύουν θα είναι ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό ούτε από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για «έξοδο από τα Μνημόνια» και την «δίκαιη ανάπτυξη», ούτε από τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την κυβερνητική πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη τροπολογία. Πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους από το πρώτο ένσημο. Διεκδικούμε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους τους εργαζόμενους, για όλο τον λαό, κόντρα στην πολιτική της πανάκριβης εμπορευματοποιημένης Υγείας-Πρόνοιας.

Η πρόσφατη επιτυχημένη απεργία στα θέατρα μας δείχνει πως το δίκιο του αγώνα μπορεί να συγκινήσει και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους του κλάδου. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για την ανασύνταξη του Συλλόγου μας, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 20 Μάρτη, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ, κανείς εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα είναι στις 18.30 στην Ομόνοια και η προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 18.00 στη πλ. Κάνιγγος.