“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”

(2103213694, PMU@PMU.GR)

Το εξώδικο με το οποίο γνωστοποιούμε στους θεατρικούς επιχειρηματίες την απόφαση του Σωματείου μας για απεργία.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο, να ασκήσουμε την μέγιστη δυνατή πίεση απέναντι στους επιχειρηματίες.

Να φτάσει παντού το μήνυμα της 24ωρης απεργίας στα αθηναϊκά θέατρα την Πέμπτη 15 Μαρτίου.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Της πρωτοβάθμιας οργάνωσης με την επωνυμία: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» (Π.Μ.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σαπφούς, αριθμός 10 (Πλ. Κουμουνδούρου) και εκπροσωπείται νόμιμα, με Α.Φ.Μ. 090194818.ΠΡΟΣ

Την εταιρεία με την επωνυμία: «___________________», που εδρεύει στην Αθήνα και επί της οδού ______________, αριθ. _, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κοινοποίηση προς:

  1. το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  2. το Υπουργείο Πολιτισμού, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μπουμπουλίνας, αριθ. 20-22, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

*************************************

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σας προσκαλέσαμε σε διαπραγμάτευση για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας των μουσικών που εργάζονται (σήμερα ή στο μέλλον) στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε.

Η άρνησή σας να προσέλθετε σε διαπραγματεύσεις  προκειμένου για την κατάρτιση των όρων Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σημαίνει ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας των μουσικών που εργάζονται στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε, θα παραμένουν αρύθμιστες.

Επειδή είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν κατά το δυνατό οι προϋποθέσεις -διά της υπογραφής ΣΣΕ-, για αξιοπρεπείς όρους εργασίας και  διαβίωσης των μουσικών που εργάζονται στο ελεύθερο θέατρο, στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε.

Επειδή, όχι μόνο αρνείσθε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, αλλά αρνείσθε έστω και την μεταξύ μας διαπραγμάτευση.

Επειδή, σε ακολουθία λόγων και έργων, κατόπιν νόμιμης απόφασης του σωματείου μας, προκηρύξαμε και εξαγγέλλουμε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, των μουσικών που εργάζονται στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε.

Επειδή το αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των μουσικών που εργάζονται στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε, με τριετή διάρκεια της ΣΣΕ που θα υπογραφεί και όρους αμοιβής και εργασίας, που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής και που από την πλευρά μας  έχουμε ήδη επεξεργαστεί και σας καλέσαμε να συζητήσουμε/διαπραγματευτούμε προς το σκοπό σύναψης της σχετικής ΣΣΕ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την άρνησή σας να προσέλθετε σε διαπραγματεύσεις για να καταρτίσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των μουσικών που εργάζονται στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε.

Σας δηλώνουμε ότι, κατόπιν νόμιμης απόφασης του σωματείου μας,  προκηρύξαμε και εξαγγέλλουμε 24ωρη απεργία  για την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, των μουσικών που εργάζονται στην επιχείρησή σας και στις θεατρικές σκηνές που διατηρείτε, με αίτημα της απεργίας την υπογραφή  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των μουσικών που απασχολείτε και με όρους που να εξασφαλίζουν  στους μουσικούς αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την κλιμάκωση πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται –με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας- να επιδώσει το παρόν προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση και για τα νόμιμα αποτελέσματα και να το αντιγράψει στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 8/3/2018

Για το Δ.Σ. του Π.Μ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                 ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ