“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε για την κοινή επιστολή με το Σ.Ε.Η. που στείλαμε στην εφημερίδα Αυγή με βάση δημοσίευμά της.

“ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ”                           22/2/2018

Σε δημοσίευμά σας στις 21/02 με τίτλο “Κανόνες στις εργασιακές σχέσεις των θεάτρων” αναφέρεται πως από την προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ της ΠΟΘΑ και όλων των εργασιακών χώρων με τους εργοδότες του θεάτρου, απουσίαζε το ΣΕΗ. Λυπούμαστε αλλά δε σας πληροφόρησαν σωστά.

1) Το ΣΕΗ όχι μόνο δεν κλήθηκε σε μία τέτοια συνάντηση, αλλά αντίθετα το συγκεκριμένο ραντεβού έγινε στα κρυφά και χωρίς καμία απόφαση της ίδιας της Ομοσπονδίας, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, μήνες ολόκληρους το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΘΑ δεν έχει συνεδριάσει.

2) Το ΣΕΗ είχε κληθεί σε μία συνάντηση  στα γραφεία της ΠΟΘΑ από το συνάδελφο Δημήτρη Παλαιοχωρίτη για να ενημερωθεί πως η Ομοσπονδία θα επιδιώξει να θέσει το Υπουργείο Εργασίας ως ρυθμιστή στις εργασιακές σχέσεις ανάμεσα στους  εργαζόμενους και την εργοδοσία στα θέατρα. Η απάντηση που δόθηκε από το ΣΕΗ είναι πως  η οποιαδήποτε συζήτηση για σύμβαση πρέπει να παίρνει υπόψη τις συλλογικά αποφασισμένες θέσεις των γενικών συνελεύσεων του Σωματείου. Καμία άλλη εξουσιοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε από τη Διοίκηση του ΣΕΗ, ούτε φυσικά από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

3) Δεν είναι σωστό επίσης ότι εκπρόσωποι όλων των εργασιακών χώρων  παρευρέθησαν στο Υπουργείο Εργασίας. Όπως το ΣΕΗ, έτσι και ο ΠΜΣ, κρατήθηκαν μακρυά από μια τέτοια συνάντηση, καθώς προφανώς οι αποφάσεις των αντίστοιχων κλάδων έρχονται σε αντιπαράθεση με τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης-Εργοδοσίας που φαίνεται ότι υπηρετεί η Διοίκηση της ΠΟΘΑ.

Για το λόγο αυτό και για την αποκατάσταση της αλήθειας ζητάμε να δημοσιευτεί το παρόν κείμενο ως διόρθωση στο σημείο που υπήρχε το δημοσίευμα με τίτλο “ Κανόνες στις εργασιακές σχέσεις των θεάτρων”

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Η.

Η Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας

Λίλα Καφαντάρη                 Ήρα Ρόκου

Για το ΔΣ του Π.Μ.Σ

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας              Βασίλης Παρασκευόπουλος          Κώστας Σταυρόπουλος