“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ” (pmu@pmu.gr)

Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ.

Την ερχόμενη Τρίτη 20 Φλεβάρη δικάζονται για 2η φορά 35 συνδικαλιστές, πρόεδροι στελέχη και μέλη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 30 Γενάρη 2013 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκλητική δήλωση του τότε Υπουργού Εργασίας και στελέχους της κυβέρνησης ΝΔ κου Βρούτση ότι «το Ασφαλιστικό Σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. Η συγκεκριμένη δήλωση του κου Βρούτση ήταν το σύνθημα για έναν νέο γύρο επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, πετσόκομμα συντάξεων, αύξηση ηλικιακών ορίων, συρρίκνωση των επιδομάτων πρόνοιας. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ σηκώνοντας κουρνιαχτό για «χιλιάδες συνταξιούχους μαϊμούδες», άρπαξε 200 εκατομμύρια ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, λεφτά που προήλθαν από εισφορές εργαζόμενων και τα έριξε στο Χρηματιστήριο, θυσία στον στόχο της σταθεροποίησης της οικονομίας, δηλαδή των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η θρασύτατη κλοπή του ιδρώτα των εργαζόμενων συνοδεύτηκε με χυδαία επίθεση ενάντια στα σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα οποία από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν δημόσια την αντιασφαλιστική επίθεση και πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να στείλει μήνυμα πυγμής απέναντι στα σωματεία οργάνωσε μια προβοκάτσια με σκηνοθετημένες «καταστροφές» μέσα στους χώρους του Υπουργείου προκειμένου να συλλάβει και να σύρει σε δίκη 35 πρωτοπόρους συνδικαλιστές με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας»

Στη δίκη που έγινε κατέρρευσαν ένα προς ένα τα κατασκευασμένα στοιχεία του κατηγορητηρίου αφού οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του Υπουργείου δεν μπόρεσαν να στηρίξουν πειστικά το κατηγορητήριο. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπολόγιζε με αυτή την κίνηση να αποσπάσει δήλωση μετάνοιας από το ΠΑΜΕ και ταυτόχρονα να συκοφαντήσει τους συνδικαλιστές πως κινούνται εκτός νομιμότητας.

Σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η υπόθεση ανασύρεται από τα συρτάρια και οι ίδιοι 35 συνδικαλιστές ξαναδικάζονται, αυτή την φορά για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών» παρά το γεγονός πως και αυτή η κατηγορία κατέπεσε στην ακροαματική διαδικασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την δίκη αυτή και δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από το αστείο επιχείρημα περί «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης». Η Δικαιοσύνη είναι εκτελεστική εξουσία, εκτελεί τους νόμους που εισηγείται η κυβέρνηση και ψηφίζει το κοινοβούλιο. Εάν αυτοί οι νόμοι στρέφονται κατά του λαού, κατά του οργανωμένου εργατικού κινήματος αυτό είναι πρώτα από όλα ευθύνη όλων των κυβερνήσεων κάθε μια από τις οποίες βάζει και ένα λιθαράκι ακόμα σε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό σε βάρος του λαού, αποδεικνύοντας πως αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή πάνε χέρι-χέρι.

Ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ειδική αποστολή στο τσάκισμα και την συκοφάντηση του ΠΑΜΕ και των συνεπών ταξικών δυνάμεων μέσα στο εργατικό κίνημα. Ενοχλούνται από την δράση του ΠΑΜΕ που έχει στραπατσάρει το αφήγημα του κοινωνικού εταιρισμού, που αποκάλυψε την προσπάθεια για κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, όταν οι δυνάμεις του «υπεύθυνου» εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι δυνάμεις που συγκροτούν τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στην δική μας Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος τηρούσαν εκκωφαντική σιωπή μπροστά στο νέο αντεργατικό έκτρωμα.

Είναι σημαντική η έκφραση συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που δικάζονται για την πρωτοπόρα δράση τους. Η δίκη αυτή δεν στοχεύει μόνο τους ίδιους αλλά στοχοποιεί κάθε εργαζόμενο που παλεύει ενάντια στην πολιτική που ξηλώνει τα δικαιώματά μας, που διαλύει την ζωή μας για χάρη της ανάκαμψης της οικονομίας για να μεγαλώνουν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Σας υπενθυμίζουμε τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο Υπ. Οικονομικών. Προσυγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στη πλατεία Κάνιγγος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος              Κώστας Σταυρόπουλος