Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αυτές τις μέρες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές όργιο κρατικής καταστολής.

Η Κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά ένα άθλιο σχέδιο με αξιοποίηση διαφόρων σκοτεινών μηχανισμών, με στόχο να παρουσιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο ως λίκνο ανομίας. Απέναντι στις δίκαιες αντιδράσεις των φοιτητών επιστρατεύει τα ΜΑΤ αλλά και διάφορους ύποπτους και σκοτεινούς μηχανισμούς οι οποίοι με προβοκατόρικες ενέργειες διαμορφώνουν τα απαραίτητα άλλοθι για την κρατική καταστολή.

Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου αλλά και των δελτίων ειδήσεων βίντεο με προβοκάτορα, εμφανώς «φυτευμένο» από την Αστυνομία ο οποίος αφού παρέχει την «απαραίτητη» πρόκληση προς τους άνδρες των ΜΑΤ, ύστερα περνάει μέσα από τις γραμμές τους και αποσύρεται στο παρασκήνιο. Το παραπάνω βίντεο αποτελεί μια εύγλωττη καταγραφή των βρώμικων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την στοχοποίηση και την δικαιολόγηση της καταστολής σε βάρος του φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και μια σειρά βανδαλισμοί και εγκληματικές πράξεις από «ομάδες αγνώστων» οι οποίες πάντα «όλως τυχαίως» βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να επιβεβαιώσουν το κυβερνητικό αφήγημα για την ανάγκη «να τελειώνουμε με το άσυλο».

Είναι σαφές πως η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τα βάλει με καμία μαφία, ούτε με το οργανωμένο έγκλημα, άλλωστε με αυτούς συνδιαλλάσσεται άλλοτε κρυφά και άλλοτε «φόρα παρτίδα». Δεν έχει στο στόχαστρο τους εμπόρους ναρκωτικών τους οποίους αντίθετα ενισχύει με τους νόμους για την αποποινικοποίηση, για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης κλπ.

Στόχος είναι το φοιτητικό κίνημα, το να μην σηκώνει κανένας κεφάλι μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης απέναντι στην πολιτική που βάζει φραγμούς στο δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση, για ζωή με δικαιώματα. Η καταστολή είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της επιχείρησης «Πανεπιστήμιο Α.Ε.» της ολοκληρωτικής πρόσδεσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν την πλήρη υποταγή της έρευνας και της επιστήμης, αλλά και των ίδιων των νέων, των αυριανών επιστημόνων στους αντιδραστικούς στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ, όπως και το προηγούμενο στην ΑΣΟΕΕ, αποτελούν μέρος μιας κλιμάκωσης με ορόσημο τις 17 Μάη, μέρα στην οποία η Κυβέρνηση ξαναφέρνει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η Κυβέρνηση θέλει να προλάβει τις φοιτητικές εκλογές που γίνονται μια μέρα μετά, στις 18 Μάη, ώστε να είναι οι πρώτες εκλογές με παρουσία αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Τέλος, οι εξελίξεις δεν είναι άσχετες με την πολεμική κλιμάκωση των ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στην Ρωσία, κλιμάκωση η οποία έχει ως βασικό συστατικό την ανοιχτή καταστολή σε βάρος του λαού.

Καλούμε τους φοιτητές να μην σκύψουν το κεφάλι.

Να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους Συλλόγους τους για τη ζωή που τους αξίζει.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στο κίνημα αλλά και στις φοιτητικές εκλογές στις 18 Μάη να καταδικάσουν τόσο την Κυβέρνηση όσο και όλους όσους στηρίζουν την πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μουσικούς και καλλιτέχνες να γίνουμε ασπίδα για τα παιδιά μας απέναντι στην κτηνωδία των δυνάμεων καταστολής που συμπεριφέρονται ως στρατός κατοχής, αλλά κυρίως απέναντι στη πολιτική που υπαγορεύει αυτή την κτηνωδία, στη πολιτική της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων.