για όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση και έχει απορριφθεί, αλλά και για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα.

Όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει αίτηση για Τακτική Επιδότηση Ανεργίας μέχρι και σήμερα και ο ΟΑΕΔ έχει βγάλει απορριπτική απόφαση της αίτησης αυτής, θα πρέπει να κάνουν ΕΝΣΤΑΣΗ μέσω Email για την απόφαση αυτή.

Να συνοδεύουν την ΕΝΣΤΑΣΗ με μια Υπεύθυνη Δήλωση από το gov.gr στέλνοντάς τα στο αρμόδιο ΚΠΑ2 τμήμα με Email.

Το Email της ΕΝΣΤΑΣΗΣ μπορεί να είναι το εξής : 

«Κάνω ΕΝΣΤΑΣΗ στην απορριπτική απόφαση της αίτησης για Τακτική Επιδότηση Ανεργίας την οποίαν έκανα στις _ _/_ _/_ _ _ _ , με ΑΑ Αίτησης………και Αριθμό Πρωτοκόλλου………..(την ημερομηνία και τους αριθμούς Αίτησης και Πρωτοκόλλου θα τους δείτε στην καρτέλα Μητρώου του ΟΑΕΔ).

Παρακάτω αντικρούετε την αιτιολογία της απόρριψης.

Αν ο λόγος απόρριψης είναι για το ότι δεν είχαν φανεί τα ένσημα του 2021, πλέον υπάρχει Εγκύκλιος όπου το αρμόδιο τμήμα του ΟΑΕΔ μπορεί να βλέπει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τον δικαιούχο της ειδικής αποζημίωσης από το Μητρώο Καλλιτεχνών.

Το κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης μπορεί να είναι :

«Διαβιβάζω με Email ΕΝΣΤΑΣΗ για την απορριπτική απόφαση της αίτησης για Τακτική Επιδότηση Ανεργίας που έγινε στις _ _/_ _/_ _ _ _ με ΑΑ Αίτησης…….και Αριθμό Πρωτοκόλλου…….

Επίσης και όσοι συνάδελφοι δεν έχουν κάνει αίτηση για Τακτική Επιδότηση Ανεργίας και είναι άνεργοι, μπορούν με μία πρόσληψη-απόλυση μέχρι και τις 31 Μαΐου να κάνουν αίτηση. Είναι δικαιούχοι και είναι κρίμα να μην πάρουν την επιδότηση.

Συνάδελφοι, έχουμε εικόνα ότι σε κάποια περιφερειακά καταστήματα του ΟΑΕΔ, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δηλώνουν άγνοια για τη Εγκύκλιο που αφορά τα ένσημα του 2021 που προκύπτουν από την επιδότηση Ειδικού Σκοπού. Γι’ αυτό τo Σωματείο μας, θα αποστείλει διαμαρτυρία σε όλα τα περιφερειακά καταστήματα του ΟΑΕΔ ζητώντας να εφαρμόσουν την καινούργια Εγκύκλιο.