ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Συνάδελφοι,

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει αυτές τις μέρες στη Βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο που θα αποτυπώνει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Ένα πολυνομοσχέδιο που περιέχει πληθώρα μέτρων που αφορούν την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε ενέργεια, νερό, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, που θα έχουν σα συνέπεια ακόμα μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης για όλους μας.

Αντίστοιχα θα περιλαμβάνει επιτάχυνση των περικοπών που έχουν αποφασισθεί για τους συνταξιούχους, αλλά και στο αφορολόγητο που η μείωσή του θα υλοποιηθεί το 2019 αντί για το 2020. Συμφώνησαν ακόμα και για μειώσεις στα κονδύλια που αφορούν το «μισθολογικό κόστος» των εκπαιδευτικών με αυξήσεις στα ωράριά τους και αύξηση των μαθητών ανά τάξη.

Προχωρούν σε μειώσεις σε μια σειρά προνοιακών επιδομάτων, οικογενειακών επιδομάτων αλλά και παρεμβάσεις σε «επιδοτήσεις μεταφορών» και «στεγαστικά επιδόματα» που αφορούσαν τους πιο φτωχούς.

Επιταχύνουν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την απρόσκοπτη υλοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών. Χαρακτηριστική της αποφασιστικότητάς τους, η πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή τροπολογίας που ποινικοποιεί την εκδήλωση της αλληλεγγύης των εργαζόμενων για τη παρεμπόδιση των πλειστηριασμών.

Κι επειδή γνωρίζουν ότι η πολιτική τους προκαλεί δυσαρέσκεια και οργή   ετοιμάζουν  νέο χτύπημα στο δικαίωμα της Απεργίας, στο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Ήδη προσπάθησαν να περάσουν νύχτα τροπολογία που χτυπούσε την Απεργία στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, εκεί όπου αντικειμενικά η τρομοκρατία και οι πιέσεις που ασκεί η εργοδοσία είναι μεγαλύτερες.

Μπροστά στα νέα αυτά μέτρα που ετοιμάζονται οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), οι πλειοψηφίες τους (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) και τα κόμματα που τις στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) κρίνουν ότι δε χρειάζεται απεργιακή απάντηση. Αφού έχουν κάνει εδώ και χρόνια ό,τι περνά από το χέρι τους για την υπονόμευση κάθε απεργιακής κινητοποίησης που αποφασίζουν, προχωρούν άλλο ένα βήμα στην υπονόμευση των συμφερόντων των εργαζομένων. Πετάνε κάθε μάσκα και τάσσονται χωρίς ενδοιασμούς στο πλευρό της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Χωρίς ντροπή μας λένε ότι δε βρίσκουν λόγο για Γενική Απεργία και η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει 3ωρη στάση εργασίας (!!!) για το χτύπημα της Απεργίας, τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας και την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασής μας που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ίδια κατεύθυνση η πλειοψηφία στην ΠΟΘΑ  κάνει σα να μην έχει καταλάβει τι έρχεται. Καθυστερούν στη σύγκληση Δ.Σ  γιατί δε θέλουν να οργανωθεί η αντίσταση του κλάδου. Το ΣΕΗ έστειλε την προηγούμενη Τετάρτη γραπτό αίτημα ζητώντας τη σύγκλιση του Δ.Σ της ΠΟΘΑ εντός 2 ημερών. Για να απαντήσουν μοιράζουν ρόλους  μεταξύ τους τον ρόλο του «καλού» που θέλει απεργία και του «κακού» που επιτίθεται. Στην ουσία  «προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο».  Στη συνέχεια της προσπάθειάς μας να συγκληθεί το Δ.Σ. στο Σαββατοκύριακο ώστε να έχουμε τη Δευτέρα ανακοίνωση ως Σωματεία που θα πάει στους χώρους εργασίας για την προετοιμασία της απεργίας, έκριναν πολύ δύσκολο να πάρουν πέντε τηλέφωνα για να ειδοποιήσουν τα μέλη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΠΟΘΑ. Κωλυσιεργούν. Συντάσσονται πλήρως με τη συμβιβασμένη ΓΣΕΕ, με την εργοδοσία και την Κυβέρνηση.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι είναι πολύ δύσκολη και θα χειροτερεύει γι’ αυτό είναι και κρίσιμη. Χρειάζεται η κινητοποίησή μας. Η κατάσταση δεν είναι μόνο δύσκολη, είναι και ξεκάθαρη. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στο σβέρκο μας, έχουν βγάλει κάθε μάσκα και δείχνουν καθαρά ποιοι είναι και ποιες είναι οι επιδιώξεις τους, για ποιους παλεύουν. Προσπαθούν μαζί με την εργοδοσία, ΕΕ και κυβερνήσεις τους να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, να φέρουν την «ανάπτυξή» τους καταργώντας κάθε δικαίωμα που είχαμε κατακτήσει από τους αγώνες των προηγούμενων γενιών.

Σήμερα αυτές οι ηγεσίες που πλειοψηφούν στις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις προσπαθούν αυτές οι επιδιώξεις, αυτή η πολιτική να περάσει χωρίς να βρέξουν ούτε τα μπατζάκια τους.

Δε θα τους αφήσουμε. Εκατοντάδες σωματεία που δρουν με τη γραμμή του ΠΑΜΕ θα δώσουμε τη μάχη για να δοθεί άμεση απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση κι εργοδοσία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που δε συμβιβάζεται μ’ αυτή την κατάσταση να πορευτεί και να οργανωθεί στα σωματεία και στην προσπάθεια που κάνουμε για:

  • Σ.Σ.Ε. που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Κοινωνική ασφάλιση με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας
  • Επαναφορά αυτών που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων
  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

 

Σας καλούμε όλους σε ετοιμότητα, σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ όταν θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, όταν θα τεθεί σε ψήφιση.

 

Καλούμε όλους

  • Την Τρίτη 9 Γενάρη και ώρα 16.00 μ.μ. στην Ομόνοια, στην κινητοποίηση που καλούν οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση αύριο στη Βουλή.
  • Την Τετάρτη 10 Γενάρη στις 15.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14)
  • Την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 12.00 στην Ομόνοια μαζί με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που πήραν απόφαση για την Απεργία.
  • Τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 18.00 μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ