Με χθεσινή απόφαση η κυβέρνηση εντάσσει στους δικαιούχους αποζημίωσης μέσω μονομερούς δήλωσης για τον Γενάρη το σύνολο των καλλιτεχνών που έχουν γραφτεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών πριν τις 10 Γενάρη 2021.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που δείχνει πώς ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα. Η κυβέρνηση πιέστηκε από τις κινητοποιήσεις μας και θέλει να περιορίσει τις αντιδράσεις. Από την άλλη μεριά επιμένει να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα μας. Τώρα πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να δυναμώσει ο αγώνας για:
🔵 να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξαρτήτως έγγραφης στο Μητρώο. Να ενταχθούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών όσοι γράφτηκαν μετά τις 10.1.2021 και όσοι δεν έχουν γραφτεί αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις.
🔵 να δοθεί αποζημίωση μέσω αναστολής σε όλους τους μουσικούς που είχαν ενεργή σύμβαση ανεξαρτήτως ΚΑΔ.
🔵 δικαιώματα σε δώρα, άδειες, επιδόματα, επιδότηση ενοικίου για την αποζημίωση μέσω μονομερούς δήλωσης όπως ισχύει και για την αποζημίωση μέσω αναστολής.
🔵 αναδρομική αποζημίωση στο σύνολο του κλάδου για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη, για τους οποίους αποζημιώθηκαν με πρόσφατη απόφαση οι επιχειρήσεις του κλάδου.
🔵 να εξασφαλιστεί εισόδημα και βασικά μέσα διαβίωσης σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε οικογένεια.
⏭ Δυναμώνουμε την πάλη για να ενταχθούν όλοι στην αποζημίωση. Ενισχύουμε το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου για να στηρίξουμε εμπράκτως συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
🎺 Ο δρόμος μας έχει πολλή ανηφόρα, μεγαλύτερη και δυσκολότερη από αυτήν που διανύσαμε μέχρι εδώ. Όμως είναι δρόμος όμορφος γιατί παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για το δίκιο μας. Με ενότητα και αγώνα θα βγούμε νικητές. Οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου μας.