‘ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ’

Χαιρετίζoυμε τους χιλιάδες εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα που απέργησαν την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Με την απεργία και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ δόθηκε μια δυναμική απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

Χαιρετίζουμε επίσης τους εργαζόμενους στον κλάδο μας που απέργησαν, στα Μουσικά Σύνολα, στην Εκπαίδευση, στο ελεύθερο επάγγελμα. Μια τέτοια μαχητική στάση αποκτάει μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες όπως οι σημερινές όπου το κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση. Είναι στοιχείο αισιοδοξίας πως παρόλη την τρομοκρατία και την απογοήτευση στους χώρους δουλειάς, την συκοφαντία σε βάρος του κινήματος, τον υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ υπάρχουν αγωνιστικά αντανακλαστικά σε σημαντική μερίδα εργαζόμενων.

Η απεργία της 14ης Δεκέμβρη και η συνολική αγωνιστική ετοιμότητα που έδειξαν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έστειλε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Ακυρώθηκε η κατάπτυστη προσπάθεια να διαγράψουν το δικαίωμα στην απεργία με μια τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που αφορούσε την ρύθμιση δορυφορικών υπηρεσιών. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να το ξαναφέρουν. Το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία είναι το τελευταίο όπλο τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, το κέρδισαν με αίμα και βαριές θυσίες, δεν τους το χάρισε το κράτος και η εργοδοσία. Όσοι ονειρεύονται την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία θα πάρουν την θέση τους στην ιστορία δίπλα στον ανεκδιήγητο Λάσκαρη που απαγόρευσε με νόμο «την ταξική πάλη».

Θα είμαστε σε ετοιμότητα και θα ακυρώσουμε κάθε νέα προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία ακόμα κι αν επιχειρήσουν να το επαναφέρουν εν μέσω των γιορτών.

Πρέπει να τελειώνουμε με τις αυταπάτες. Η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν σημαίνει τέλος των μνημονιακών νόμων. Αντίθετα μονιμοποιείται και βαθαίνει η επίθεση ενάντια στα εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Να βάλουμε τέλος στην λογική της αναμονής και της ηττοπάθειας. Καμία θετική εξέλιξη δεν μπορεί να προκύψει για τους εργαζόμενους από την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα που την στηρίζουν και εναλλάσσονται στην κυβέρνηση. Καμία εμπιστοσύνη στα στηρίγματα κυβέρνησης και εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Πρέπει να γίνουν άμεσα βήματα στην συσπείρωση του κλάδου. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου, οι μαζικές εγγραφές νέων μελών, οι συσκέψεις και οι συζητήσεις για την οργάνωση της απεργίας , η μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων πίσω από το πανό του συλλόγου μας στο απεργιακό συλλαλητήριο, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα.

Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για Κλαδικές Συμβάσεις σε κάθε εργασιακό χώρο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες. Οργανώνουμε την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από κατασχέσεις-πλειστηριασμούς. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, δικαίωμα που κατακτήθηκε με το αίμα των εργαζόμενων.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει θέση στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του Σωματείου. Ο δρόμος για την ανατροπή του σημερινού αρνητικού συσχετισμού σε βάρος των εργαζόμενων περνάει μέσα από την σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, με τα κόμματα που την στηρίζουν και τις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν έχουμε δικαίωμα να παραμένουμε θεατές στον αγώνα για τη δική μας υπόθεση. Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή και στην εργασία, να απολαμβάνει ο εργαζόμενος όλο τον πλούτο που παράγει η εργασία του.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                   Κώστας Σταυρόπουλος