“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”

ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Κάνουμε τη Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δική μας υπόθεση.

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε το μεροκάματο των 30€, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους νέους μουσικούς των Συνόλων, τις ανταποδοτικές Συμβάσεις στα Δημοτικά Ωδεία. Δε δεχόμαστε την κατάσταση που βιώνουμε η πλειοψηφία των εργαζομένων, να μην ξέρουμε πως θα ζήσουμε αύριο εμείς και οι οικογένειές μας. Δε δεχόμαστε να εργαζόμαστε και να μην μπορούμε να ζήσουμε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ξεπεραστεί η κρίση χωρίς να θιγούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους για την ανάπτυξη της κερδοφορίας. Μαζεύουν φόρους από μισθωτούς και συνταξιούχους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μειώνουν αμοιβές σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα καταργώντας Κλαδικές Συμβάσεις, επιβάλλοντας το ενιαίο μισθολόγιο του πτωχοκομείου.Δεν τους αρκούν αυτά, οι επιδιώξεις τους προχωρούν παρακάτω. Είναι έτοιμοι να βγάλουν στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες λαϊκές κατοικίες. Ετοιμάζουν μεγαλύτερα εμπόδια για την κήρυξη της Απεργίας με αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Φέρνουν το νέο προϋπολογισμό για το 2018 που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα από φόρους, περικοπές σε Υγεία – Πρόνοια – Ασφάλιση που φτάνουν τα 2 δις ευρώ. Ολοκληρώνουν την αξιολόγηση με τους θεσμούς που περιέχει περίπου 95 νέα μέτρα. Ακόμα και για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και την αύξηση των μαθητών στις τάξεις συζητούν.

Ο δικός μας δρόμος δεν είναι αυτός της υπομονής και της μοιρολατρίας. Ο δικός μας δρόμος δε μπορεί να είναι ατομικός. Δε μπορεί να είναι χωριστός με βάση την ειδικότητα του μουσικού ή το Μουσικό Σύνολο που εργάζεται. Αντίθετα περνά μέσα από την οργάνωση του Συνόλου των εργαζομένων με βάση τα κοινά μας συμφέροντα.

Η προετοιμασία της Απεργίας στις 14 Δεκέμβρη σε κάθε χώρο είναι βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η επιτυχία της Απεργίας και του Απεργιακού Συλλαλητηρίου είναι απάντηση στις επιδιώξεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Τρόικας και του πολιτικού τους προσωπικού. Είναι απάντηση στη χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας εξαπατήσει για τις προθέσεις της, βάζοντας στη λοταρία της εφορίας τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή που τσακίστηκαν από τη βαριά φορολογία. Ή που από τη μια μας δίνει το μέρισμα και από την άλλη μας παίρνει το διαμέρισμα.

Καμία αυταπάτη για το δήθεν τέλος των μνημονίων. Τα μνημόνια μπορεί να φύγουν, τα μέτρα όμως θα μείνουν όπως και η εργασιακή ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει. Όχι μόνο δε νοιάζονται για τις ανάγκες των ανθρώπων του μεροκάματου αλλά τα έχουν δώσει όλα για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις ανάγκες τους. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι μόνο σε τέσσερεις μήνες κάηκε η Ανατολική Αττική, μολύνθηκε ο Σαρωνικός και πνίγηκε η Δυτική Αττική. Όλα αυτά όχι γιατί είχαμε κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο αλλά γιατί δεν περισσεύει ούτε ευρώ για αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, γιατί οι εφοπλιστές και τα συμφέροντά τους είναι πάνω από τις ζωές μας.

Δεν περιμένουμε τίποτα για την οργάνωση της πάλης μας από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που από τη μία κηρύσσει την Απεργία και από την άλλη δηλώνουν ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει. Ούτε από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφείς σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΘΑ που έκαναν τα πάντα για να έρθει η ‘κυβέρνηση της αριστεράς’ στην εξουσία και σήμερα κάνουν τα πάντα για να μην υπάρχει οργανωμένη αντίδραση σ’ αυτή τη πολιτική.

ΚΑΛΟΥΜΕ,  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00  ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Δίνουμε την απάντησή μας με συμμετοχή στην Απεργία και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. παλεύοντας για :

  • Σ.Σ.Ε. υποχρεωτικές για κάθε χώρο.
  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Υπεράσπιση της κατοικίας.

Ενάντια στο νέο προϋπολογισμό της αφαίμαξης. Ενάντια στην καταστολή που η κυβέρνηση την αυξάνει για να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος         Κώστας Σταυρόπουλος