Το προγραμματισμένο συλλαλητήριο του Συλλόγου μας και Καλλιτεχνικών Σωματείων της Πέμπτης 9 Σεπτέμβρη, μεταφέρεται για την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη στα Προπύλαια στις 11.30 π.μ.

Αφού επιδώσουμε τα αιτήματά μας στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και στον αρμόδιο Υπουργό, θα κατευθυνθούμε προς τη Μητρόπολη Αθηνών για να πούμε το τελευταίο αντίο στον Μίκη με ένα τραγούδι του.

Η αλλαγή αυτή είναι επιβεβλημένη από την κυβερνητική απόφαση να γίνει το ράλι Ακρόπολις την Πέμπτη 9/9 κλείνοντας όλο το κέντρο και επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε προσκεκλημένους. Γι’ αυτό το λόγο και το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί μία ημέρα νωρίτερα. Είναι αποκαλυπτική η στάση της κυβέρνησης που από τη μία αποφάσισε να κυματίζει μεσίστια η σημαία στον Παρθενώνα και στα δημόσια κτήρια, να αναβάλλονται σε ένδειξη πένθους οι συναυλίες και από την άλλη, δε διστάζει να μεταφέρει το λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο Ακολουθία για τον Μίκη για να μην διαταραχτεί η τουριστική εικόνα της Αθήνας, για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων που επενδύουν σ’ αυτό τον κλάδο.

Απέναντι σ’ αυτές τις δυσκολίες, με περισσότερο πείσμα οργανώνουμε τη διεκδίκησή μας. Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 8/9 στην Αθήνα. Για να ακουστεί η φωνή μας και μ’ ένα συμβολικό τρόπο να πούμε το τελευταίο αντίο σ’ ένα μεγάλο αγωνιστή και Δημιουργό.

Όσοι μπορούν να φέρουν στη συγκέντρωση και το όργανό τους, παρακαλούμε να ενημερώσουν στέλνοντας mail στο pmu@pmu.gr ή από την Δευτέρα τηλεφωνικά στο Σύλλογο. Οι κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας θα παραμείνουν για την Πέμπτη 9/9.

Σύντομα  Θα ενημερώσουμε σε ποιες πόλεις θα γίνουν τα συλλαλητήρια καθώς και την ώρα και τοποθεσία της προ-συγκέντρωσης. Επίσης την Δευτέρα θα δημοσιευτεί η ανακοίνωση – κάλεσμα και τα αιτήματά μας μαζί με τα Σωματεία που τα στηρίζουν.