“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”

Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος θα παραβρεθεί μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην κατάθεση στεφανιών, την Πέμπτη 16 Νοέμβρη. Συγκέντρωση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) στις 5.30 μ.μ.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους μουσικούς να συμμετάσχουν στον τριήμερο εορτασμό της 44ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στην μεγάλη αντι-ιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη.

44 χρόνια μετά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν σκύβουμε το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό, στην εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν ένα πυροτέχνημα αλλά ένας ακόμα κρίκος στην μακριά αλυσίδα της πάλης του λαού μας ενάντια σε ντόπιους και ξένους δυνάστες.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα “έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ”, η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με την ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου υπενθυμίζουν σταθερά στον λαό πως μονόδρομος δεν είναι η υποταγή στον ιμπεριαλισμό, αλλά η ανυποχώρητη πάλη ενάντια του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκοντας την χώρα όλο και πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή, που σχετίζονται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας, σχέδια πληρωμένα με το αίμα του λαού της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, αλλά και όλων των χωρών της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει όμως και ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να ξεπλύνει τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ ο οποίος δημόσια διακήρυξε το δικαίωμα των ΗΠΑ στο πρώτο πυρηνικό πλήγμα, ο οποίος πρόσφατα έκανε παγκόσμια επίδειξη δύναμης με την λεγόμενη “Μητέρα των Βομβών”, την μεγαλύτερη συμβατική βόμβα, αλλά και συνολικά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ο οποίος στην συλλογική συνείδηση είναι ένοχος για την στήριξη στην Χούντα, για τον διαμελισμό της Κύπρου και για τα υπόλοιπα εγκλήματα που διέπραξε στην περιοχή μας (Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Συρία κλπ).

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο από όπου διαπίστωσε πως ο ιμπεριαλισμός “δεν είναι και τόσο διαβολικός όσο πιστεύαμε” ακολούθησαν διμερείς συμφωνίες το περιεχόμενο των οποίων δεν έφτασε ποτέ στην δημοσιότητα αλλά αποκαλύπτονται σταδιακά:

αναβάθμιση της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής βάσης στην Σούδα της Κρήτης, μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, αναβάθμιση των ΝΑΤΟικών εγκαταστάσεων στον Άραξο προκειμένου να υποδεχτούν τα πυρηνικά όπλα από την αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, ύστερα από την προσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας.

Ταυτόχρονα η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ ρίχνουν λάδι στην φωτιά των ανταγωνισμών. Η Ελλάδα, και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και επί προηγούμενων κυβερνήσεων βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πρώτες χώρες όσον αφορά το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανά για ανάγκες του ΝΑΤΟ. Πρόσφατο και προφανώς όχι τελευταίο παράδειγμα, η τελευταία συμφωνία ύψους 2,4 δις για αναβάθμιση αμερικάνικων μαχητικών F-16 την στιγμή που ματώνουν τους εργαζόμενους στην φοροεπιδρομή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουμε:

  • ενάντια στην περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν άμεσα όλες οι ξένες (Αμερικανικές-Νατοϊκές) στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος
  • όχι στις δαπάνες για τις ανάγκες της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής. Να ακυρωθεί η συμφωνία ύψους 2,4 δις
  • Κανένας έλληνας στρατευμένος έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν στα νατοϊκά εκστρατευτικά σώματα σε όλη την υφήλιο, από την Αφρική μέχρι την Ασία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος      Κώστας Σταυρόπουλος