όλοι στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 7 μ.μ. 

Μετά το βιαστικό άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανέναν έλεγχο, η κατάσταση της πανδημίας στη χώρας μας χειροτερεύει. Οι απανωτές θυσίες που έκαναν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, πετιούνται «στα σκουπίδια» για να βγουν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Τις τελευταίες μέρες Κυβερνητικοί παράγοντες και δημοσιεύματα προσπαθούν να στοχοποιήσουν όσους διστάζουν ή φοβούνται να εμβολιαστούν. Τη στιγμή που ο εμβολιασμός έχει φτάσει στο 40% του πληθυσμού λόγω καθυστερήσεων στην παραλαβή των εμβολίων, η Κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη σε όσους προβληματίζονται για τον εμβολιασμό τους. Παίρνει μέτρα εναντίον τους και εξαπολύει απειλές. Με αυτή την τακτική της προσπαθεί να αποκρύψει νέες περικοπές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ύψους 96 εκατομμυρίων ευρώ).

 

Μπροστά σ’ αυτή τη πολιτική που έχει διαλύσει την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, που αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τα Δημόσια νοσοκομεία, καλούμε σε ένα μέτωπο «εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων»,

που θα διεκδικεί

 

  • ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
  • μαζικούς δωρεάν ελέγχους με rapid test (ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς).

 

Συγχρόνως, ζητούμε να παρθούν

 

  • όλα τα μέτρα ενημέρωσης από εξειδικευμένους γιατρούς για την αναγκαιότητα των εμβολίων,

αλλά και

  • των απαραίτητων εξατομικευμένων ελέγχων του ιατρικού ιστορικού της υγείας όσων θέλουν να εμβολιαστούν.

 

Το ξεπέρασμα της πανδημίας είναι κοινωνική ευθύνη κι όχι ατομική.

Καλούμε

στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο  Υγείας (Αριστοτέλους 17) στις 7 μ.μ.