κόντρα στον τεχνητό διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την ελλιπή και στρεβλή ενημέρωση, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία (μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε 96 εκατ. ευρώ μειώσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας!), για το ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κ.α. Την ίδια ώρα μας πετά για μια ακόμα φορά το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, προσπαθεί να μας διαχωρίσει σε εμβολιασμένους και μη!

 Τα εμβόλια αποτελούν  επιστημονική κατάκτηση και έχουν συμβάλλει στην  εξάλειψη  σοβαρών ασθενειών.  Το εμβόλιο για τον covid είναι δικαίωμα και είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Φυσικά από μόνο του δεν αρκεί  για τον περιορισμό της Πανδημίας, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας, τα συχνά δωρεάν τεστ κοκ.

Όμως είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κύρωση, απόλυση η εκβιασμό σε όσους αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν.

Η Κυβερνητική προσπάθεια να απειλήσει με κυρώσεις, ακόμα και απόλυση όσους δεν εμβολιαστούν, δεν έχει στόχο την εξάλειψη της Πανδημίας, αλλά τα εργασιακά  μας δικαιώματα.

Ζητάμε

  • Αποσυμφόρηση των πλοίων και των αεροπλάνων, που μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες από όλο τον κόσμο.
  • Μαζικός έλεγχος σε χώρους δουλειάς και μέσα μεταφοράς, με rapid test με ευθύνη Εργοδοτών και Κράτους. Μαζικός έλεγχος με rapid test σε τουριστικούς προορισμούς που συγκεντρώνονται πολλές χιλιάδες επισκεπτών.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να ανταποκριθεί στο 4ο κύμα  που είναι μπροστά μας.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και μέσα από προσωποποιημένη πληροφόρηση σε κάθε γειτονιά, από ειδικευμένους γιατρούς, να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού και να απαντήσει στους φόβους και δισταγμούς.

Η κατάσταση που βιώνουν οι μουσικοί αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολη.

Οι γάμοι και τα πανηγύρια, χωρίς χορό, με αποτέλεσμα να γίνονται ελάχιστα και αρκετά να ακυρώνονται. Πολλές συναυλίες επίσης ακυρώνονται, είτε λόγω χαμηλής προπώλησης, είτε λόγω ανόδου των κρουσμάτων. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το ΦΕΚ  στις 16/7 που ορίζει ότι τα ανοιχτά κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, τη στιγμή που τα ποσοστά εμβολιασμού, ειδικά στη νεολαία είναι πολύ χαμηλά. Να σταματήσει η Κυβερνητική παραπληροφόρηση ότι ο εμβολιασμένος δε νοσεί και δε μεταδίδει. Πρόκειται για αντιεπιστημονικό συμπέρασμα, που συμβάλλει στη διάδοση του ιού.

Ζητάμε

  • Τη συνέχιση της επιδότησης μας και για τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Την αποζημίωση των μουσικών για κλεισμένες συναυλίες Περιφερειών και Δήμων που ακυρώνονται.
  • Τη λειτουργία των ανοικτών νυχτερινών κέντρων με τα πρωτόκολλα που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα και την αυστηροποίηση των ελέγχων, για την αποφυγή της καταστρατήγησης τους. Η λειτουργία τους αμιγώς για εμβολιασμένους δε σταματά τη διάδοση του ιού.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση  που καλούν Σωματεία και Συνδικάτα

την Τρίτη 20 Ιούλη στο Υπουργείο Υγείας στις 7.00 μ.μ. 

διεκδικώντας τα παραπάνω αιτήματα μας