“Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου χαιρετίζει τους συνάδελφους που συμμετείχαν στις εκλογές του Σωματείου μας στις 22 και 23 Οκτώβρη.

Η σημαντική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου μας είναι στοιχείο που μας κάνει αισιόδοξους γιατί δείχνει την αποδοχή της γραμμής του Σωματείου μας για οργάνωση της διεκδίκησης και της σύγκρουσης. Ακόμα και από συναδέλφους που δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει δισταγμούς και ταλαντεύσεις, δεν έχουν αποφασίσει την προσωπική τους συμμετοχή σε αυτή την σύγκρουση. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα που συνολικά κυριαρχεί η υποχώρηση, η ανοχή απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στοιχείο ωριμότητας του κλάδου αποτελεί και η απομόνωση των καλεσμάτων σε αποχή. Είναι αποκαλυπτικό πως η αντιπαράθεση στην γραμμή του ΠΑΜΕ φτάνει μέχρι το κάλεσμα για διάλυση του Σωματείου μας. Είναι φανερό πως την πιο σκληρή επίθεση στην γραμμή του Σωματείου δεν την κάνουν αυτοί που αγωνίζονται και διαφωνούν αλλά οι φορείς των αντιλήψεων της εργοδοσίας που όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζονταν με διαφορετικό πρόσωπο σε κάθε εκλογική μάχη για να μπορούν να κρύβουν τα πραγματικά χαρακτηριστικά τους.

Η επόμενη μέρα των εκλογών μας βρίσκει πιο δυναμωμένους να παλέψουμε απέναντι στις δυσκολίες που αυξάνονται καθημερινά. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα σταθούμε δίπλα στον κάθε συνάδελφο που διεκδικεί το δίκιο του μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Σχεδιάζουμε πρωτοβουλίες για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, την Συλλογική Σύμβαση και τα ΒΑΕ για το ελεύθερο επάγγελμα, το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη εργασία, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό στα Μουσικά Σύνολα, την κατάργηση των ανταποδοτικών Συμβάσεων για τα Δημοτικά Ωδεία, την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου που διαμορφώνουν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι

Θα παλέψουμε για την συσπείρωση όλων των εργαζόμενων του κλάδου στο Σωματείο, για το ανέβασμα της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους.

Πρώτος σταθμός της δράσης μας το συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στην πλατεία Συντάγματος στις 6.30 μ.μ., μαζί με εκατοντάδες εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που με όπλο την 3η αξιολόγηση από τους εταίρους της (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), ετοιμάζει νέο κύκλο επίθεσης ενάντια στα εργασιακά-ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Σ’ αυτό το δρόμο του αγώνα που έχουμε μπροστά μας τα επόμενα δύο χρόνια καλούμε τον κάθε ένα σας ακόμα κι αν διαφωνεί με πλευρές της γραμμής και των αποφάσεων του Σωματείου μας, να είμαι δίπλα, να είναι μέσα στη ζωή του Σωματείου γιατί μόνο μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να απαντήσουμε στη δύσκολη κατάσταση που ζούμε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος       Κώστας Σταυρόπουλος