Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για το πνευματικό και συγγενικό δικαίωμα. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να χτυπηθεί το συγγενικό δικαίωμά μας στο όνομα του “εκσυγχρονισμού” στην νέα εποχή του “ψηφιακού” πολιτισμού.

Μάλιστα, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, είναι πια θεσμός η απαλλοτρίωση του δικαιώματος συναδέλφων μας με τρομοκρατικό και καταχρηστικό τρόπο τόσο από την ίδια την Λυρική σκηνή (εποπτευόμενο φορέα του Κράτους), όσο και από άλλους εργοδότες και τηλεοπτικές παραγωγές. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιον θα ευνοήσει για άλλη μια φορά το άνοιγμα της αγοράς και στον διαδικτυακό κόσμο.

Δεν χωράει καμία αναμονή, καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού να πάρουν θέση, για τα αιτήματά μας προς την Λυρική Σκηνή και τους τηλεοπτικούς παραγωγούς, όσο και για το συγγενικό δικαίωμα μέσα από την διαδικτυακή αναπαραγωγή.

Καλούμε σε 

συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ.

 Διεκδικούμε :

Την υπεράσπιση του συγγενικού μας δικαιώματος

Να μην βγουν για άλλη μια φορά κερδισμένοι οι παραγωγοί από την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας

Να σταματήσει σε κάθε χώρο δουλειάς η καταχρηστική απαίτηση από την εργοδοσία να υπογράφουν συνάδελφοι χαρτιά που δηλώνουν παραχώρηση και παραίτηση από έξτρα αμοιβή για βιντεοσκόπηση.

Επισυνάπτουμε επιστολή προς την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ε.Λ.Σ. και υπογράφουμε ως Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μαζί με άλλα Σωματεία και 162 επαγγελματίες μουσικούς που εργάζονται στο χώρο. Η συγκεκριμένη επιστολή καταδεικνύει τη καταχρηστική πρακτική της Ε.Λ.Σ. στα Συγγενικά Δικαιώματα των μουσικών και θέτει τα αιτήματα των μουσικών προς τη Διοίκησή της.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (επιστολή μουσικών v.2)