ενημερώνουμε εκτάκτως ότι μετά τη παρέμβασή μας στο Υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της συνέχισης της αναστολής εργασίας των μουσικών σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, βγήκε συγκεκριμένη Εγκύκλιος αργά χθες το βράδυ από το Υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα αυτή αναφέρει ότι :

«Οι επιχειρήσεις– εργοδότες που ανήκουν στον κλάδο της Εστίασης  μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, των οποίων δεν θα απαιτηθεί η εργασία κατά την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών τον Μάιο. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να έχουν προσληφθεί έως και την 31/01/2021. Για τις επιχειρήσεις του κλάδου αυτού ισχύει το κριτήριο που αφορά το  όριο των 16 ωρών εβδομαδιαίως, εξαιρουμένων των εργαζομένων που παρέχουν καλλιτεχνικές υπηρεσίες των οποίων δεν επιτρέπεται η παροχή. Για τις επιχειρήσεις– εργοδότες δεν ισχύει το κριτήριο που αφορά τον κύκλο εργασιών».

Η προσθήκη της συγκεκριμένης Διάταξης είναι θετική, όμως δεν αναιρεί τη κυβερνητική κατεύθυνση για περικοπή των επιδοτήσεών μας μετά το άνοιγμα των χώρων εργασίας μας, παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν σημαίνει εργασία όλων των μουσικών.

Η  άμεση παρέμβαση του Σωματείου μας και το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κάτω από το Υπουργείο Εργασίας ακόμα και τις γιορτινές μέρες, αλλά και η αποφασιστικότητα και επιμονή των συναδέλφων που παραβρέθηκαν σε αυτές, συνέβαλλαν στο να υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα.

Δύναμη δίνει στον αγώνα μας και η μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα. Παρόλο που είμαστε εκτός εργασίας πάνω από ένα χρόνο, πολλοί συνάδελφοι στήριξαν τη συμμετοχή του Σωματείου μας με τη παρουσία τους στη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, διεκδικώντας μαζί με όλους τους εργαζόμενους να μη πληρώσουμε πάλι εμείς και αυτή τη κρίση.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που με ενθουσιασμό συνέβαλλαν στο δρώμενο του Συλλόγου μας στη προσυγκέντρωση της Πρωτομαγιάς αλλά και στην εξέδρα που με τα τραγούδια μας μεταφέραμε το μήνυμα της ημέρας.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Επόμενος σταθμός η συμμετοχή στη σύσκεψη που οργανώνουν δεκάδες Ομοσπονδίες και Συνδικάτα τη Δευτέρα 10 Μάη στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, για τη παραπέρα οργάνωση της δράσης μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που καταργεί το ωράριο και παρεμβαίνει στη λειτουργία των Σωματείων μας.