Με αφορμή καταγγελιών από συναδέλφους ότι δεν έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητά τους για το 2021, διαπιστώσαμε ότι οι υποσχέσεις  του Υπουργείου ότι  το θέμα λύθηκε, είναι στον αέρα. Οι  επιδοτήσεις, είτε μέσω Μητρώου, είτε μέσω  αναστολής σύμβασης, έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με τους νόμους που οι ίδιοι, έφεραν και ψήφισαν.

Σήμερα ο ΕΦΚΑ μας λέει ότι είναι  εκατομμύρια οι καταχωρήσεις που πρέπει να γίνουν και τεχνικά αυτό  είναι χρονοβόρο. Αντίθετα σε παλαιότερη επικοινωνία με το Υπουργείο η απάντηση ήταν ότι  δεν υπάρχει τεχνικό ζήτημα. Εμείς καταλαβαίνουμε ότι πιθανά, πίσω απ’ αυτή την  κατάσταση κρύβεται ένα ζήτημα πιστώσεων για τον ΕΦΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο σήμερα ένας συνάδελφος που ζει με 536 ευρώ το μήνα, να είναι αναγκασμένος να πληρώνει από την τσέπη του την επίσκεψη στο γιατρό, αλλά και τα φάρμακά του. Οι Κυβερνητικές εξαγγελίες που δημοσιεύτηκαν και αναφέρουν ότι το ζήτημα θα λυθεί στις 14 Μάη δεν είναι απάντηση.

Ζητούμε άμεσα να δοθεί η ασφαλιστική ικανότητα, με βεβαίωση από το Εργάνη, για επιδότηση  τουλάχιστον 2 μηνών μέσα στο 2020.