Συνάδελφοι,

Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών» έστειλε το ξημέρωμα μια ανακοίνωση σε όλους μας, που καλεί σε αποχή από τις εκλογές του Σωματείου μας. Δε νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε στις συκοφαντίες που αφορούν τη λειτουργία του Δ.Σ. και τη δράση του Συλλόγου μας. Άλλωστε οι κατήγοροί μας δε γνωρίζουν αυτή τη λειτουργία αφού απέχουν σχεδόν ενάμισι χρόνο από το Δ.Σ. Αυτό που θεωρούμε πιο σημαντικό είναι ότι σε μια περίοδο που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιβίωση όλων μας, έχοντας καταργήσει τα περισσότερα δικαιώματά μας, υπάρχουν συνδικαλιστικά στελέχη που καλούν σε αποχή από τις εκλογές του Σωματείου μας.

Δηλαδή παλεύουν για την απομαζικοποίηση και τη διάλυσή του στην πιο δύσκολη στιγμή.

Την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη μετριέται το μπόι του κλάδου μας, του επαγγέλματός μας.

Τα στοιχεία της συμμετοχής στις εκλογές φτάνουν στο Υπουργείο Εργασίας και να είστε σίγουροι ότι εκτιμώνται ανάλογα. Ειδικά για το Σωματείο μας που χτύπησε την πόρτα αυτού του Υπουργείου διεκδικώντας τα Βαρέα Ανθυγιεινά για τους μουσικούς των νυχτερινών κέντρων, την επαναφορά των χαμηλότερων ορίων συνταξιοδότησης για πνευστούς και Λυρικούς τραγουδιστές, τη μείωση των αναγκαίων ενσήμων για το εποχικό βοήθημα, την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας, κ.α. Η μη συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου μας είναι μήνυμα ότι η αγωνιστικότητα και η διεκδικητικότητα των μουσικών υποχωρεί, ότι η απογοήτευση και η ηττοπάθεια βρίσκει μεγαλύτερο έδαφος στο χώρο μας, ότι είμαστε πιο ανίσχυροι. Είναι μήνυμα προς την κυβέρνηση να μη δεχθεί τα αιτήματά μας, να συνεχίσει την επίθεσή της στο επάγγελμά μας.

Αυτό το μήνυμα θέλουν να δοθεί οι συνάδελφοι που καλούν σε αποχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους άσχετα από το τι πιστεύουν και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που ακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα την «Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών» να γυρίσουν την πλάτη τους στο κάλεσμα για αποστράτευση. Η αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο για την αξιοπρέπεια των μουσικών, όπως λένε. Όποιος έχει διαφορετική αντίληψη έχει κάθε δικαίωμα μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του Σωματείου μας να παλέψει γι’ αυτή και για την αλλαγή του συσχετισμού.

Όποιος καλεί σε αποχή χτυπά το συλλογικό μας όργανο και τη συλλογική προσπάθεια, αντικειμενικά συντάσσεται με εργοδοσία και κυβέρνηση.

Καλούμε όλους σας να δώσετε με τη συμμετοχή σας στις εκλογές απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Μπορεί το Σωματείο μας να βγει πιο δικαιωμένο πιο ισχυρό για τις σκληρές μάχες που έχει για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας τα επόμενα 2 χρόνια. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ