Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζει την αλληλεγγύη του κλάδου των μουσικών στον αγώνα των γιατρών και όλων των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία. Καταδικάζουμε την ανοιχτή τρομοκρατία σε βάρος μαχόμενων γιατρών και άλλων εργαζόμενων από κυβέρνηση και Διοικήσεις Νοσοκομείων.

Καταγγέλλουμε την κλήση από την Αστυνομία σε ανωμοτί κατάθεση προς την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφρ. Ρέτζιου για κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Υγείας, με αίτημα την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Καταγγέλλουμε την δίωξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστή γιατρού στο «Άγιος Σάββας», εκατοντάδες μικρότερες ή μεγαλύτερες απόπειρες τρομοκράτησης σε βάρος εργαζόμενων που το έγκλημά τους είναι η ανάδειξη των τραγικών ελλείψεων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει πως όσο κι αν εντείνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζόμενων αυτό δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα και την διεκδίκηση. Αυτό που βγάζει στο δρόμο τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η ανεύθυνη και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με κριτήρια κόστους οφέλους, η λογική που ζυγίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής σε δείκτες μετοχών.

Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη φονική πανδημία αλλά και απέναντι στην εγκληματική πολιτική εμπορευματοποίησης και διάλυσης της δημόσιας υγείας, πολιτική που φέρνει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Παλεύουν ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές απέναντι σε χρόνιες ελλείψεις σε κλίνες, εξοπλισμό, προσωπικό. Ελλείψεις για τις οποίες όχι μόνο δεν φέρουν οι ίδιοι ευθύνη αλλά σταθερά διεκδικούν λύσεις.

Απαιτούμε

  • Να ανακληθεί η κλήση σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, η δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα που προβάλει το κίνημα των μαχόμενων υγειονομικών: Άμεσα μέτρα για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση και χωρίς προϋποθέσεις. Να επιστρατευτεί στη μάχη για την υγεία του λαού το σύνολο των διαθέσιμων υποδομών και προσωπικού, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία ανάμειξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, χωρίς ΜΚΟ και δωρεές.
  • Να αποσυρθεί ο εκτρωματικός νόμος για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και όλο το νομικό πλαίσιο που στρέφεται εναντίον των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                Κώστας Σταυρόπουλος